KLART FOR BYGGING: Omtrent ved dette treskuret ved siden av operaen i Bjørvika skal det nye Munch-museet «Lambda» bygges. Tirsdag ble politikere i Oslo bystyre enige om lokaliseringen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KLART FOR BYGGING: Omtrent ved dette treskuret ved siden av operaen i Bjørvika skal det nye Munch-museet «Lambda» bygges. Tirsdag ble politikere i Oslo bystyre enige om lokaliseringen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Stridsøksa er begravd - nå starter bygginga av nytt Munch-museum

Det planlagte milliardprosjektet i Bjørvika blir ikke dyrere enn byrådet har forutsatt.

Det er en ny gjennomgang som nå viser at det ikke er fare for at byggekostnadene skal overskride budsjettet på 2,7 milliarder kroner, ifølge byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V).

Det kom fram etter et møte mellom byråden og Kultur- og idrettsbygg (KIB) onsdag.

- På bakgrunn av den informasjonen jeg har fått fra KIB, har jeg besluttet at det kan arbeides videre med prosjektet, sier Bjercke.

Det betyr at prosjektet kan igangsettes - og forhåpentlig fullføres - etter fremdriftsplanen. Museet skal være ferdig innen utgangen av 2019.

Sprakk med halv milliard Den nye gjennomgangen ble bestilt i april i år, da det oppsto bekymring for at byggingen av Lambda-bygget, som skal huse Munch-museet fra 2020, kan bli langt dyrere enn forutsatt.

Årsaken var den ventede kostnadssprekken i forbindelse med oppføringen av det nye hovedbiblioteket på tomta bak Operaen.

Den gangen viste Bjercke til at det er samme prosjektorganisasjon som styrer begge de store byggeprosjektene.

I april ble det konkludert med at det nye hovedbiblioteket kan komme til å koste over 3,1 milliarder kroner, etter en budsjettsprekk på over en halv milliard kroner.

Starter omgående - Konklusjonen av gjennomgangen viser at Oslo kommune kan bygge nytt Munch-museum, med de kvaliteter og det fremtidsrettede innholdet som er planlagt, sier Bjercke nå.

Kultur- og idrettsbygg vil omgående sende ut tildelingsbrev på grunnarbeidsentreprisen. Det betyr at kontrakten med entreprenør vil kunne signeres innen utgangen av august, ifølge direktør Eli Grimsby.

I det 12 meter høye bygget med sin karakteristiske knekk skal Munch-museet og Stenersenmuseets samlinger samlokalisere.

Begge samlingene eies av Oslo kommune.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram