Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stridsøksen endelig begravet

Oprah og Letterman i skjønn forening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For de som følger med på CBS-klassikeren «The Late Show» og David Letterman (sendes på NRK2) er det en velkjent sak at talkshow-verten og superstjernen Letterman har hatt et anstrengt forhold til Oprah Winfrey de siste 16 årene.

Eller rettere sagt har Oprah Winfrey nektet å stille opp som gjest i programmet fordi hun fikk nok av vittighetene Letterman gjorde på hennes bekostning. Og det har Letterman ikke latt gå upåaktet hen, men gjentatte ganger laget store poenger og føljetonger av i «The Late Show».

Klem og kyss

Etter to opptredener i Lettermans program sa Oprah stopp i 1993.

- Jeg vil aldri mer sette meg i den stolen. Det har vært rett og slett ubehagelig, sa hun til Time Magazine i 2003 og mente Letterman konstant vitset på hennes bekostning da hun var gjest.

Men i går ble stridsøksen gravd ned. Da kunne Letterman ta i mot Oprah som gjest i Ed Sulivan Theatre, der de ga hverandre både kyss, klapp og klem.

Fred og kjærlighet

Letterman oppførte seg, og Oprah gjorde det klart at det aldri hadde vært noen feide mellom dem.

VENNER IGJEN: I går gjestet Oprah Winfrey «The Late Show» og David Letterman etter 16 års feide. Foto: Scanpix
VENNER IGJEN: I går gjestet Oprah Winfrey «The Late Show» og David Letterman etter 16 års feide. Foto: Scanpix Vis mer

- Fortell meg hva som har foregått. Jeg har aldri i et sekund følt at vi hadde en feide. Men jeg vil du skal vite at det er over - hva nå enn du trodde det var. Det er fred mellom oss. Fred og kjærlighet, lo Oprah.

- Fred, kjærlighet og beundring?, spurte Letterman ertende.

Det var omtrent det frekkeste han turte å være med Oprah i denne gangen.

«Oprah, Uma. Uma, Oprah»

Og Oprah gjorde det klart at Letterman får sin etterlengtede opptreden som gjest i Oprah Winfreys show - med seertall som overgår Lettermans og de fleste andre TV-programmer i verden.

For å understreke hvor fredelig forholdet nå har blitt, lekte Oprah med en av Lettermans angivelige mest ondartede - eller dårlige - spøker på Oprahs bekostning: Den såkalte «Oprah, Uma. Uma, Oprah»-fadesen under Oscar-utdelingen i 1995.

Historien er i korte trekk at Letterman som var Oscar-vert syntes det var rasende festlig å sjonglere med de to litt rare navnene (Oprah og skuespilleren Uma Thurmann) da han introdiserte de for hverandre under utdelingen av prisen for beste kvinnelige birolle.

Satt ut

Men under det fredelige gjensynet i går hadde Oprah med seg en gave - et signert bilde av Uma Thurman og Oprah hvor de hilser til David Letterman.

- Er du sikker på at det er over?, spurte Letterman nesten forbauset da han fikk bildet.

- Jeg kan ikke få takket nok. Dette betyr mye for meg, og jeg er bare veldig glad for at du er her, sa verten oppriktig.

- Er det sant? Jeg har hørt du snakke om dette de siste ukene, men jeg visste ikke om du virkelig mente det, eller om det var nok en «Dave-spøk», svarte Oprah.

Deretter gikk samtalen over på noe uvanlig alvorlig for å være «The Late Show» - Oprah Winfreys innsats mot aids og for lokalsamfunn i Afrika.

Hånd i hånd

- Du har virkelig betydd noe for folks liv, mens vi er bare et TV-show, sa Letterman alvorlig.

Winfrey ble tilsynelatende satt ut av smigeret, og sa:

- Jeg kan ikke tro at du er så alvorlig.

Det hjertelige gjensynet ble avsluttet med at Letterman fulgte Winfrey hånd i hånd over gata til Broadway Theater og premierefesten for teaterversjonen av «The Color Purple» som hun er produsent for. I filmen fra 1985 spilte Oprah rollen som Sofia.

LYKKELIG GJENSYN: Andri mer Letterman sa Oprah i 2003. Men i går kom hun tilbake for å begrave stridsøksa.
SERIØS: Letterman var snillere enn normalt, og snakket om svært seriøse temaer som Oprahs innsats i Afrika og kampen mot Aids.
HÅND I HÅND: De to forlot Letterman-studioet Ed Sulivans Theatre og gikk over gaten til Oprahs premiereshow på teaterversjonen av «The Color Purple»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!