Strikket til seier

Designer-konkurransen Smirnoff Fashion Awards får stadig høyere status i norske motekretser, og konkurransen om å nå finalen er beinhard.

Cathrine er lei

«Den sorte brud» var en klar vinner, og juryen tror den vil ha sjanser i den internasjonale finalen i Berlin.

- Dette er den mest prestisjetunge designerkonkurransen i hele verden, sier motespesialist og juryleder Kikki Sørum.

Hun var svært begeistret for vinnerplagget som var kreert av Merete Taule, som studerer ved Statens Kunst- og Håndverkskole.

I juryens begrunnelse het det blant annet at kjolen har røtter i gammel strikketradisjon, dens form trekker tilbake til 30-tallet, mens kroppen tilhører år 2000.

I fjor mottok det norske bidraget den ærefulle publikumsprisen under den internasjonale finalen, og Kikki Sørum er overbevist om at årets norske vinner også vil komme høyt opp.

- Hun har en egen stil og uttrykk. Dessuten ligger vinneren på strikkebølgen, og denne nye trenden passer veldig bra for oss, sier hun.
Nytt av året er en egen pris for fantasifull design, en såkalt kreativ pris. Denne gikk til designeren Frank Granås for antrekket «Pels med Skateboard».

Smirnoff Fashion Awards er en internasjonal konkurranse for unge motestudenter og designere, og ble i år arrangert i Norge for niende gang.

VERDIG VINNER: Merete Taules strikkede kreasjon kan nå opp blant de beste i finalen i Berlin.