Stripete stjerne

Veldig tradisjonell hestefilm der hesten er sebra og dyrene kan snakke.

FILM: Her kommer sommerens obligatoriske hestefilm, skreddersydd for mindreårige jenter, bare at denne gangen er hesten en sebra. Ellers er alt ved det klisjéfylte gamle.

«Fartsstriper» er laget på malen til klassikeren «National Velvet», der unge Liz Taylor rir en håpløs hest til vinnerpaddocken mot alle odds. Men den har også lånt elementer fra «Heldiggrisen Babe», hvor dyrene snakker til hverandre med dataanimerte munner.

«Fartsstriper» er dubbet til norsk, og sebraføllet som er gjenglemt av et omreisende sirkus blir døpt Strips. En bonde i Kentucky (Bruce Greenwood) finner ham og tar ham med hjem til den dyrekjære datteren Channing (Hayden Panettiere). På gården blir han tatt vel imot av snakkende dyr, men nærheten til en veddeløpsbane får Strips til å tro at han er hest, og at han kan løpe fortere enn de andre hestene.

Men han blir stadig minnet på at han er annerledes, og i denne velmenende barnefilmen understrekes det intenst at man er like mye verdt uansett.

Vi voksne vet jo før vi går inn i kinosalen hvorledes dette kommer til å ende, mulig at barn i våre dager også har gjennomskuet det, men det er jo slik barnefilmer skal være. Rettferdige.

Et par spyfluer med østfold-dialekt -   de eneste figurene som ikke spilles av levende dyr, haha -   byr på musikalske vitser og skaper et minimum av originalitet i filmen. Men hei, barn har ikke sett alt,

ennå.

VEDDELØP: Klassisk «underdog», en sebra mot alle fullblodshestene.