Anmeldelse Film «Hustlers»

Stripperne tar igjen, og J.Lo glitrer

«Hustlers» er stor moro og snedig satire.

STRIPPERE PÅ EN SMELL: Jennifer Lopez og Constance Wu spiller to strippere som svindler seg gjennom Wall Street i «Hustlers». Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Hustlers»

Drama

Regi: Lorene Scafaria
Skuespillere: Constance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles
Premieredato: 25. oktober 2019
Aldersgrense: 12 år
Orginaltittel: «Hustlers»

«Skarpt og underholdende, og Jennifer Lopez glitrer i alle ordets betydninger»
Se alle anmeldelser

FILM: For det første er «Hustlers» stor moro. En time og femti minutter suser forbi mens Jennifer Lopez og Constance Wu forfører og svindler seg gjennom Wall Street.

De to spiller strippere, en erfaren og en ung, Ramona og Dorothy, som går på en smell etter finanskrisen i 2008. Guttene i dress har ikke like mye penger å bruke som før, og importerte russiske jenter presser prisene nedover.

Nå samler våre kvinner en gjeng som doper ned menn i finansbransjen, får dem til å trekke kortet for svimmelt mye penger, for så å overlate dem til å våkne opp, skamme seg, og ikke gå til politiet. Filmen er basert på en sann historie.

Kjøpte forhold

For det andre er «Hustler» et snedig studium av skyggedalene der relasjoner og penger møtes. Det smiles og flørtes på strippeklubben, men alle vet at det bare er en handel. Wus Dorothy har vært trollbundet av Lopez’ Ramona. Det er en herlig scene fra taket av strippeklubben der Ramona inviterer Dorothy til å krype innunder hennes egne store pelskåpe for å varme seg, som en blanding av mor, elsker, og tiger.

Men gradvis begynner Dorothy å mistenke at den karismatiske Ramona ser på henne litt som hun ser på kundene sine: Som et middel. «Hustlers» er også historien om et utrygt vennskap der den ene blir gående og lure på hvor den andre egentlig står.

Herlig Lopez

«Hustlers» er ikke subtil, og lystig spekulativ. På bakrommet framstilles strippernes liv som uglamorøst, nøkternt og ofte ydmykende. Dette veksler med øyeblikk som er intenst glamoriserte, som i den lange, lange scenen der Lopez slynger seg grasiøst rundt en strippestang. Den virker klart motivert av filmskapernes ønske om å feste en nesten naken Lopez til lerretet og til tilskuernes netthinner.

Lopez er for øvrig glimrende, som en forførerisk mentor som tar stor plass samtidig som hun er en magnet for andre, men som ikke helt har kontroll over sin egen lyssky business. Slik sett er hun en typisk aktør i den amerikanske kapitalismen, som i filmen bare skaper ofre – også av dem som tror de vinner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer