Strippernes lykkelige liv

Strippere i Norge har det kjempeflott. De bor ikke i fengsel. De er ikke låst inne.

REAGERER: Strippeklubb-eiernes uttalelser samsvarer ikke helt med det vi forbinder med et liv i frihet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Hampus Lundgren
REAGERER: Strippeklubb-eiernes uttalelser samsvarer ikke helt med det vi forbinder med et liv i frihet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Hampus LundgrenVis mer
Debattinnlegg

Dagbladet Magasinet 3. august «knuser mytene om stripping i Norge». Strippere i Norge har det kjempeflott, de satser på advokatkarriere og starter egen bedrift. Og de norske strippeklubb-eierne gir stripperne gratis bolig, god lønn og frie forhold.

Det samsvarer ikke helt med hva en av eierne, Atle Maaø, uttalte i NRKs «Her og Nå» 24. november 2010, som reaksjon på beskyldninger om at strippere ved Dreams Showbar i Bergen var involvert i prostitusjon.

Han kunne fortelle at dette «var fysisk umulig. Det kan ikke skje. Våre artister bor jo i et bofellesskap. Bedriften eier et hus, da. Og i tillegg så er det under tilsyn, så vi har kontroll på besøkende, og vi har kontroll på alle aktiviteter i det huset».

Videre kunne han garantere for at ingen jobbet som prostituert verken der eller utenom: «For vi har en logistikk og et sikkerhetssystem rundt det her som gjør at det er fysisk umulig for noen som jobber hos oss å prostituere seg». Han kunne fortelle at «de har ikke anledning til å være borte fra bopel uten at vi vet hvor de er og hva som skjer».

Rimelig nok spurte intervjueren da: «Men har de fritid, da - eller frihet?» Svaret var: «Vi har dem jo ikke i fengsel, vi låser dem jo ikke inne. Men vi har en slags registrering av besøk, så det er ikke noe besøk».

Intervjueren fulgte opp med spørsmålet «Kan gjester i det hele tatt ha sosial omgang med dine ansatte utenom klubben?». Atle Maaøs svar var: «Nei, bare eventuelt etter godkjenning av oss».

Disse uttalelsene, som er ordrette sitater, samsvarer kanskje ikke helt med det vi forbinder med et lykkelig liv med frihet og selvrealisering?

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.