Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mac DeMarco

Strippet ned til trusa og svidde av seg kroppshår med lighter

Mac DeMarco bød på seg selv. 

VÅGAL: Mac DeMarco sparte ikke på kruttet da han opptrådte på Primavera Sound i Barcelona fredag. Artisten strippet rett og slett ned til truse og tennissokker, og svidde av seg kroppshår med lighter. Foto: Red Bull
VÅGAL: Mac DeMarco sparte ikke på kruttet da han opptrådte på Primavera Sound i Barcelona fredag. Artisten strippet rett og slett ned til truse og tennissokker, og svidde av seg kroppshår med lighter. Foto: Red Bull Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mac DeMarco (27) er blant artistene som skal sette stemninga i Tøyenparken under Øyafestivalen torsdag 10. august.

Kanadieren slapp sitt tredje studioalbum i vår, og er ute på en turné som strekker seg herfra til november. I helga spilte han på Primavera Sound-festivalen i Barcelona, og ga publikum en opplevelse de nok seint vil glemme.

SJØLPINING: Mac DeMarco dro fram lighteren og tente seg en sigarett før han lot flammene svi av kroppshår både her og der. Foto: Skjermdump / Youtube
SJØLPINING: Mac DeMarco dro fram lighteren og tente seg en sigarett før han lot flammene svi av kroppshår både her og der. Foto: Skjermdump / Youtube Vis mer

Mot slutten av settet strippet DeMarco ned til truse og tennissokker, og tok steget opp på en forsterker. Derfra holdt han et aldri så lite lightershow, der han svidde av seg hår under armene, på lårene og brystet.

Etter noen minutter med sviing og posering fra toppen av forsterkeren, hoppet DeMarco ned på scenegulvet og fullførte låta «Still Together».

Artisten var ikke den eneste som bød på seg selv fra scenen. Trommeslageren hans dro strikken enda lenger, og stilte splitter naken bak slagverket.

- Artistenes eget valg

Pressesjef Jonas Prangerød i Øyafestivalen sier at 27-åringen ikke vil bli den første som stiller avkledd på Øya-scenen dersom han skulle gjenta stuntet i Tøyenparken i august.

- Jeg er ganske sikker på at det har vært flere i underbuksa på Øya. Da vi var i Middelalderparken var det noen artister som tok seg en dukkert, enten under konserten eller i etterkant. Det får være artistenes eget valg enten de ønsker å ha tøyet på eller ikke, slår Prangerød fast.

Han forteller at det går grenser for hva en artist kan tillate seg å gjøre fra scenen, men sier at DeMarcos stunt fra Primavera Sound ikke krysser disse.

- I de aller fleste tilfeller vil grensene gå ved hva som er norsk lov, og enda viktigere: Hva som kan påvirke publikum og arrangementet sin sikkerhet. Der går den tydeligste grensa. Vi er nok mest opptatte av at publikum skal ha en trygg festivalopplevelse, sier Prangerød, og fortsetter:

PÅKLEDD: Mac DeMarco i et mer påkledd øyeblikk, på Governors Ball Music Festival i New York for to dager siden. Foto: Angela Weiss / NTB Scanpix
PÅKLEDD: Mac DeMarco i et mer påkledd øyeblikk, på Governors Ball Music Festival i New York for to dager siden. Foto: Angela Weiss / NTB Scanpix Vis mer

- Litt sjølplaging kan jeg ikke se for meg er noe lovbrudd. Det går heller ikke ut over andres sikkerhet. Jeg kan tenke meg til at det er ubehagelig, men så veldig farlig høres det ikke ut.

Crowdsurfet i Oslo

DeMarco har spilt på Øyafestivalen én gang tidligere, i 2014. Etter hva Prangerød kan erindre var det verken nakenhet eller kroppshår-sviing fra scenen den gang. Artisten kastet seg imidlertid ut i en heftig runde crowdsurfing.

- Han skapte masse liv forrige gang han spilte hos oss, og crowdsurfet fryktelig langt oppover mot miksepulten, minnes Prangerød.

Mac DeMarcos tredje studioalbum, «This Old Dog», fikk en femmer på Dagbladet-terningen da plata kom i vår.

«This Old Dog heter skiva, og det er treffende: Dette er musikk for hundedagene, når man er for heteslått til å gidde å bekymre seg.» lød anmelderens konklusjon.

Hele Norges coronakart