Stripping mot kroppspress

Hva er det med våre politikere, egentlig?

MODELL: Senterparti-politiker Lise Marie Sommerstad (23) er aktmodell på fritida. Foto: Jon A. Klasbu
MODELL: Senterparti-politiker Lise Marie Sommerstad (23) er aktmodell på fritida. Foto: Jon A. KlasbuVis mer
Debattinnlegg

Jeg spår henne en strålende politisk karriere. Dette er helt på linje med: Trygdekutt for å gjøre trygdede tryggere. Fredsbevarende bombing. Kjøp av CO2-kvoter for bedre miljø. Frittgående høns i bur. Dette må da være et helt eget grammatisk fenomen? Oxymoron på setningsnivå eller noe? Eller er det bare sosiolekten politikksk?

Hva er det med våre politikere egentlig? Finnes det et Ulogikk 2.0 på Blindern jeg gikk glipp av?

Faren nå er å havne i boksen humørløs feminist. Nå er jeg sant nok ofte det også. Mye av det jeg vil rette på ikke er særlig egnet for nettopp godt humør. Denne saken har noe med feminisme å gjøre. Dvs ikke bildet i seg selv, men påstanden om bildet gir saken en feministisk tematikk.

En sak er det mer allmenngyldige polititikkske fenomen at en påstand, forslag eller løsning gjør det diametralt omvendte av det man begrunner det med, noe helt annet er Senterpartiet. Senterpartiet, som nå er avkledd politisk, pun intended, og omdøpt til Centerfoldpartiet har virkelig et større oppheng i ekshibisjonisme enn de fleste andre partier.

En sak er Per Borten sin legendariske figur i lett nedbrettet hvit herreunderbukse. Det var varmt den dagen journalisten kom til gards. En staurbærende statsminister velger tross alt praktiske løsninger. Borten var ikke opptatt av kroppen sin eller kroppspress. Han sleit litt med varmt klima den dagen. Og i min bok er det helt greit. At journalisten fikk et lite kultursjokk der på sommern 1969 var nok bare sunt.

Senterpartiet var partiet med røtter i jorda. De som leverer den gourmétmaten vi skryter av å ha laget på Instagram. Sånn ganske midt på treet på den politiske aksen. Like opptatt av sol og regn og miljø til avlinger som eiendomsrett til egen jord og skog. Borten var ikke en sensasjon fordi han var så pirrende. Senterpartiets kraft lå i behovet nasjonen har for mat snarere enn adelsfakter.

Når Senterpartiets ungdommer årvisst må vise oss den nakne sannhet så fortelles vi at dette har et høyere mål. Et slag mot kroppspress og for den naturlige nakenheten. Går vi på? Hvorfor er det i så fall bare ungdommer med kropper så langt fra Bortens bondekropp som mulig vi da vises. Hvorfor modellpositur med himmelsk belysning og klassisk aktpositur fremfor arbeidskropp med kaffekopp og vaffel?

Sorry, men om dere mener dette så krever jeg langt flere naturlige nakne kropper fra partiet. Her må rett og slett hele ledelsen trå til uten en grønn tråd.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.