Strømmer inn mail fra folk som vil ha hjelp til å finne familie

Etter at Tore Strømøy annonserte at han vil slutte med «Tore på Sporet», har mottatt mellom 300 og 400 nye tips til programmet.

(Dagbladet): For halvannen uke siden annonserte Tore Strømøy at han vil slutte å lage «Tore på sporet», et av landets mest sette og lengstlevende TV-konsepter, der den joviale trønderen hjelper folk å spore opp familiemedlemmer de har mistet kontakten med.

Strømøy fastholder at det er intensjonen å ikke fortsette med programmet. Men bare siden han sa han ville slutte, har han mottatt mellom 300 og 400 nye tips til spor å tråkke opp.

- Jeg fastholder at jeg ønsker å slutte å lage «Tore på sporet», for det er veldig slitsomt å holde på med. Men jeg ville ikke satt penger på at det ikke kommer flere runder av programmet, for jeg merker at det klør i fingrene når det kommer inn så mange tips - og mange av dem i tillegg er veldig gode, sier Strømøy, som i går var gjest i premieren på Anne-Kat. Hærlands nye show på TVNorge.

Spetakkel Strømøy sier det ble et salig spetakkel da han annonserte at han ville runde av programmet han har laget sju sesonger av, den første i 1996.

- Det som kan dra meg igang igjen, er at folk ringer og vil ha hjelp til å finne familiemedlemmer. Da klarer jeg liksom ikke å ligge unna, sier han.

Strømøy sitter også på saker han har begynt å researche til tidligere sesonger, som nå nærmer seg en løsning. Da føler han en forpliktelse til å ta dem i mål.

- Folk håper jo at jeg skal gjøre det. Slik sett er jeg altfor pliktoppfyllende. Jeg kan jo uansett aldri hjelpe alle som tar kontakt. Jeg kan bare hjelpe en brøkdel av dem, sier han.

Også mange seere tar kontakt via mail og telefon.

- Det tar simpelthen ikke slutt. Folk ber om at jeg ikke må slutte, de sier at jeg ikke får lov å slutte, forteller Strømøy.

Får kritikk Ikke alle setter like stor pris på «Tore på sporet», og selv om de negative tilbakemeldingene er i mindretall er det gjerne dem som går inn på den erfarne NRK-mannen.

- Får jeg 998 skrytmailer og to negative er det de siste jeg henger meg opp i. Men det går bedre med åra - en gang i tida trodde jeg at jeg skulle gjøre alle til lags, men nå har jeg forstått at det ikke går, sier han.

- Hva går de negative tilbakemeldingene ut på?

- Noen synes det er for ille å bruke penger på å la folk reise verden rundt. De mener folk kunne ordna opp og reist selv. Andre synes Tore på sporet er skrike-tv, sier han.

- Får jeg noen virkelig inderlige kritiske mailer tar jeg gjerne vare på dem. Man skal lytte til kritikk, understreker trønderen.

Han avslører at han jobber med nye TV-konsepter, og at det uansett ikke blir noe mer «Tore på sporet» før han har laget minst en annen TV-serie - uten å avsløre hva dette går ut på.

Ingen vanlig jobb - Hvorfor blir du så sliten av å lage «Tore på sporet»?

- Dette er ikke en vanlig programlederjobb. Husk jeg selv gjør research, reiser og holder kontakten med folk - ikke bare de som er med i den sesongen jeg holder på med, men også de som vært med før. Jeg tar på meg deres bekymringer og blir en del av deres liv og skjebne. Det blir slitsomt for hodet. Derfor tenker jeg det hadde vært deilig å ikke ha «Tore på sporet» lenger, sier Strømøy.

- Men vet du hva? Hadde jeg sluttet hadde jeg nok savnet det.