Fjernsynsteatet: Liv Ullmann i «Jenny» (1983). Foto: NRK
Fjernsynsteatet: Liv Ullmann i «Jenny» (1983). Foto: NRKVis mer

Strømmetips uke 30:

Strømmetips fra NRKs gull- og kullgruve

Dette kan du strømme denne uka.

«Fjernsynsteatret» (NRK)

Arkivet etter NRKs Fjernsynsteatret er en kombinert kull- og gullgruve for norske levende bilder, og tro ikke at det bare er stivt spill og studiodekor i svarthvitt. Fjernsynsteatret var også fargerikt i friluft, se for eksempel «Jenny» (1983) av Sigrid Undset, en tredeler i Per Bronkens regi, med blant andre Liv Ullmann.

«Trädgårdstider» (SVT Play)

Foto: SVT
Foto: SVT Vis mer

Jeg fikk dette hage- og matprogramtipset fra en kamerat som med årene har fått veldig grønne fingre, og som i det siste også har fått bleieskift på storebrorparten av timeplanen. Som opptatt sped- eller småbarnsforelder får man kanskje ikke like mye tid til luking av bed og klipping av busker, men må nøye seg med kosen ved å se andre arbeide og grille god mat.

«Louis CK 2017» (Netflix)

Foto: Netflix
Foto: Netflix Vis mer

En av verdens morsomste menns tapning av året er en tanke- og latterfylt time med standup, fra en som vet å ikke ofte troverdighet på tabuenes alter. Punchlinen om hvorfor han aldri kan se slutten av filmen «Magic Mike» holder komisk gullstandard. Og om du gikk glipp av hans mesterverk «Horace and Pete», kan den strømmes fra louisck.net.