Strømmetjenesten Amazon Prime får slakt

Kundene blir nærmest truet og lokket med alle fordelene man mister dersom man vil si opp tjenesten, mener Forbrukerrådet.

IT'S NICE: «Borat 2» har begrenset satirisk slagkraft og er ekstremt grovkornet og smakløs, men likevel umulig ikke å gryntele av, mener Dagbladets anmelder om Amazons storsatsing. Video: Amazon Prime Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrådet mener at selskapet tvinger brukerne gjennom en rekke steg og forvirrer bevisst med tekst og design for å gjøre det så vanskelig som mulig å avslutte abonnementet på Amazon Prime. Rådet mener dette er en brudd på markedsføringsloven.

– Det skal være like lett å avslutte, som å inngå et abonnement. Dessverre ser vi at aktører som Amazon gjør alt i sin makt for at brukerne skal fortsette å betale, sier forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket i en pressemelding.

Gjennomgangen Forbrukerrådet har gjort viser blant annet at brukerne må gjennom en rekke sider hvor man gang på gang må bekrefte at man ønsker å si opp.

Ifølge rådet prøver selskapet å forvirre og gjemme valgene ved bruk av design og tekst, og at kundene blir nærmest truet og lokket med alle fordelene man mister – og deretter stiller spørsmål om du egentlig vet hva du er i ferd med å gjøre.

I alt 16 forbrukerorganisasjoner i Europa og i USA går til aksjon mot Amazon på bakgrunn av Forbrukerrådets rapport og ber sine tilsyn se nærmere på problematikken.

– Hvis Forbrukertilsynet er enig med oss i denne saken, kan det føre til at selskaper må gjøre det enklere for brukere å utføre de valgene de ønsker, også utover det å avslutte et abonnement, sier Blyverket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer