MERKELIG UTSPILL FRA FPU: Agnes Nærland Viljugrein lurer på hvordan Fpu kan hevde at Ap svikter studentene. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MERKELIG UTSPILL FRA FPU: Agnes Nærland Viljugrein lurer på hvordan Fpu kan hevde at Ap svikter studentene. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Utdanning:

Studentene trenger en ny regjering ledet av Ap

FpU gjør det de kan best – satser på de rikeste, på bekostning av alle andre.

Meninger

Det er ikke lett å forstå hva Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) mener når de skriver om Arbeiderpartiets studentpolitikk i Dagbladet. Da doblet vi antallet studentboliger som ble bygget, og Arbeiderpartiet var også først til å gå inn for å bygge 3000 studentboliger i året - noe vi har fulgt opp i hvert eneste forslag til statsbudsjett de siste fire årene. Med Arbeiderpartiets forslag til statsbudsjett for 2017 ville 500 flere studenter hatt studentbolig i dag.

Arbeiderpartiet vil bygge 3000 studentboliger i året og på den måten sikre en bedre fremtid sammen. Vi vil sikre et godt psykisk og fysisk helsetilbud til alle studenter, og legge bedre til rette for å studere deltid. Sånn sørger vi for at alle skal med. I tillegg vil vi stille større krav til kvalitet i undervisningen og sørge for at høyere utdanning er mer tilpasset det arbeidslivet norske studenter skal ut i.

Foto: Vemund Rundberget
Foto: Vemund Rundberget Vis mer

I sitt innlegg tar FpU uberettiget æren for innføringen av 11 måneders studiestøtte. I regjeringens budsjettforslag lå bare enmarginal økning i studiestøtten. Den ekstra måneden kom med som et resultat av budsjettforhandleringene med støttepartiene senere. Det er studentene selv som betaler for den 11. måneden, og takket være Frp vil de måtte betale mer i økt rente og dyrere studielån. Arbeiderpartiet vil sikre innføringen av 11 måneders studiestøtte.

Det FpU presterer å ikke nevne i sitt innlegg er at de vil lempe på kravene til byggestandard for studentboliger og slippe til private aktører. Det er altså FpU som vil senke standarden for studentboliger, noe som kan gå ut over rullestolbrukere og andre med funksjonsnedsettelse. Ved å slippe til private utbyggere legger de til rette for at studenters boforhold skal baseres på profitthensyn i stedet for hensyn til studentene.

Mens Arbeiderpartiet vil sikre lik tilgang til utdanning for alle, vil FpU innføre brukerbetaling - altså skolepenger i høyere utdanning. FpU gjør det de kan best – satser på de rikeste, på bekostning av alle andre.

En stemme til Arbeiderpartiet sikrer studentene fortsatt lik rett til utdanning, flere studentboliger og bedre kvalitet i utdanningen. Fordi det handler om at alle skal med.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.