Studentenes Shakespeare

BokCaféen og Radio Nova gjør sitt for å hylle den store dikteren i forbindelse med fødselsdagen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forfatteren Edvard Hoem kommer til BokCaféen for å la seg intervjue av Radio Novas utsendte. Hoem har gjendiktet mange av Shakespeares verk, blant dem «Romeo og Julie», «Kjøpmannen i Venezia» og «Othello».

Som tidligere teatersjef ved Teatret Vårt i Molde satte han Shakespeare høyt opp på spillelista og målet var nyskapende framstillinger. Han var også med og stiftet Det Norske Shakespeareselskap, til fremme for kunnskap om nettopp Shakespeare.

Blant de inviterte er også Leif Høghaug, som er redaktør i Norsk Shakespeare Tidsskrift. Et kulturmagasin som tar for seg Shakespeare-forskere, regissører, gjendiktere, biografer, skuespillere, dikterens egne stykker og hans temaer.

The Oslo Players er en engelskspråklig teatergruppe med tilknytning til Universitetet i Oslo. De har holdt på siden 1990, med jevnlige Shakespeare-oppsetninger. Forestillingene er forskjellige hver gang, de tar i bruk alt fra eksperimentell multimedia til erketradisjonelle, britiske teaterformer. I kveld spiller de utdrag fra Shakespeares stykker.

Mer om Edvard Hoem kan du lese på Dagbladet.no sine sider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer