Studentenes Shakespeare

BokCaféen og Radio Nova gjør sitt for å hylle den store dikteren i forbindelse med fødselsdagen hans.

Forfatteren Edvard Hoem kommer til BokCaféen for å la seg intervjue av Radio Novas utsendte. Hoem har gjendiktet mange av Shakespeares verk, blant dem «Romeo og Julie», «Kjøpmannen i Venezia» og «Othello».

Som tidligere teatersjef ved Teatret Vårt i Molde satte han Shakespeare høyt opp på spillelista og målet var nyskapende framstillinger. Han var også med og stiftet Det Norske Shakespeareselskap, til fremme for kunnskap om nettopp Shakespeare.

Blant de inviterte er også Leif Høghaug, som er redaktør i Norsk Shakespeare Tidsskrift. Et kulturmagasin som tar for seg Shakespeare-forskere, regissører, gjendiktere, biografer, skuespillere, dikterens egne stykker og hans temaer.

The Oslo Players er en engelskspråklig teatergruppe med tilknytning til Universitetet i Oslo. De har holdt på siden 1990, med jevnlige Shakespeare-oppsetninger. Forestillingene er forskjellige hver gang, de tar i bruk alt fra eksperimentell multimedia til erketradisjonelle, britiske teaterformer. I kveld spiller de utdrag fra Shakespeares stykker.

Mer om Edvard Hoem kan du lese på Dagbladet.no sine sider.