En dansk undersøkelse slår fast at inkludering er en viktig medisin mot frafall fra studier. Det er et betimelig forskningsfunn rett før fadderukene er i gang i det ganske land, men det reelle bildet er komplisert.
Studenter som deltar i fadderuka dropper i mindre grad ut av høyere utdanning. Det er kanskje ikke så rart. Mange sliter psykisk; én av ti har ingen eller bare én venn (SHoT, 2014). Nesten hver femte student er ensom (Sentio/NSO).
Studiebarometret viser at de ønsker bedre faglig oppfølging, mens SHoT-undersøkelsen viser at de trenger et sted å gå for hjelp når ting ikke er helt som det skal.
Vi vet at studenter sliter mer sammenliknet med andre i deres aldersgruppe, men vi vet ikke hvorfor, hva eller hvordan. Studenthelse er et nytt begrep vi vet lite om. For å kunne danne et mer sammensatt bilde av studenters komplekse problemer, behøver vi mer kunnskap og forskning.
Vi vet heller ikke nok om hva som får studentene til å falle fra sine studier. Det er vanskelig å kartlegge, men år etter år meldes det fra om manglende inkludering. Klarer vi å ta imot studentene på en god faglig og sosial måte er mye gjort. Vi må bli mer inkludert på våre studier, og alle skal ha noen å snakke med. Det skal være et studentombud tilknyttet alle studiesteder i Norge.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger