Sylvi Listhaug-maleriet

Studenter «stjal» Listhaug-maleriet. Kunstneren får ikke en krone

Studenter har solgt Listhaug-bildet, trolig for 260 000 kroner eller mer. - Håper en stor del av pengene går til de som trenger det mest, sier kunstneren.

BERGEN 20180402.
Natt til 2. Påskedag har gatekunstneren malt et veggmaleri av Sylvi Listhaug på hjørnet mellom Hans Holmboe gate og Fosswinkelsgate i Bergen
Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix
BERGEN 20180402. Natt til 2. Påskedag har gatekunstneren malt et veggmaleri av Sylvi Listhaug på hjørnet mellom Hans Holmboe gate og Fosswinkelsgate i Bergen Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til 2. påskedag hang den anonyme gatekunstneren AFK opp et veggmaleri av politiker Sylvi Listhaug, framstilt som Jesus på korset, med mikrofoner og blomster for sine føtter.

Maleriet var plassert på hjørnet mellom Hans Holmboe gate og Fosswinkelsgate i Bergen, og ble kjapt en snakkis i nasjonale medier.

Etter få dager sprayet noen over maleriet med svart lakk, men det ble «reddet» av en gjeng studenter som tok kunstverket med til kollektivet sitt og fjernet lakken med neglelakkfjerner.

I helga kjørte studentene budrunde, og tirsdag kunne TV 2 melde at maleriet er solgt til en privatperson.

Ifølge TV 2 er salgssummen 260 000 kroner eller mer, men studentene ønsker ikke å kommentere verken beløp eller kjøperens identitet overfor kanalen.

Kunstneren AFK sier til Dagbladet at han håper bildet fortsatt vil henge et sted folk kan se det.

- Selvfølgelig håper jeg bildet ender opp et sted hvor det fortsatt kan bli sett av folket, og som jeg alltid har sagt håper jeg at en stor del av pengene går til dem som trenger det mest. Bortsett fra det har jeg bestemt meg for å ikke involvere meg i skjebnen til dette verket, sier AFK.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer