DEBATT

Søknadsfrist 15. april:

Studier for en bærekraftig framtid

Corona- og klimakrise viser hvor viktig det er å få mer kunnskap, forstå flere sammenhenger i verden og finne nye løsninger. En ting er sikkert; framover trenger vi ungdom med mye kunnskap og evne til å se nye perspektiver.

VELKOMMEN TIL UNIVERSITETET: Vi trenger engasjerte, motiverte unge med ulike perspektiver for å skape nye løsninger som løfter oss ut av krisen igjen, skriver innsenderne. I dag går søknadsfristen ut for høyrere utdanning. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VELKOMMEN TIL UNIVERSITETET: Vi trenger engasjerte, motiverte unge med ulike perspektiver for å skape nye løsninger som løfter oss ut av krisen igjen, skriver innsenderne. I dag går søknadsfristen ut for høyrere utdanning. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Fristen for å søke høyere utdanning er 15. april, og tusenvis av ungdom og foreldre tar nå praten om hvor de skal søke.

Coronakrisen viser at vi trenger kunnskap til å håndtere nærmest utenkelige situasjoner, for å redde liv og unngå at samfunnet og verden kollapser. Krisen lærer oss om behovet for kreativ problemløsning og om innovasjon.

Den lar oss forstå at vi alle er sårbare. Den forteller mye om hva som bor i oss som mennesker, om samhold og samarbeid i familier, nabolag, kommuner, og som nasjon. Den har minnet oss om den dype verdien av globalt samarbeid, men også farene ved at vi er så avhengige og knyttet til hverandre på tvers av kontinenter. Krisen viser oss at vi trenger dyktige, engasjerte mennesker på alle fagfelt. Vi trenger legene som redder liv, teknologene, økonomene, samfunnsviterne og humanistene som forstår hvordan kriser påvirker samfunnet vi lever i, hvordan de har påvirket fortida, og hvordan de vil påvirke framtida vår.

Vi trenger engasjerte, motiverte unge med ulike perspektiver for å skape nye løsninger som løfter oss ut av krisen igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer