Stumfilm

Få vet hva som skjer i de avsperrede områdene av Paris der Tom Hanks og Audrey Tautou spiller inn «Da Vinci-koden».

Det er stille rundt regissør Ron Howards filmatisering av Dan Browns «Da Vinci-koden». Områdene som brukes i filmen er sperret av og strengt bevoktet. NRKs radioreporter måtte nøye seg med å intervjue nysgjerrige parisere da han skulle lage reportasje om Da Vinci kode-innspillinga i går. Hemmeligholdet skaper stor misnøye blant franske journalister.

-   Alt er topp hemmelig. De gjør alt de kan for at ingen bilder fra filmen skal komme ut, sier filmjournalist Alain Grasset i den franske avisa Le Parisien.

Det er Tom Hanks som bekler rollen som Robert Langdon, professoren som avslører hemmeligheten bak den hellige gral.

Førstevalg

Han var Howards og produsent Brian Grazers førstevalg til den prestisjefylte rollen. I rollen som kryptografen Sophie Neveu finner vi vakre Audrey Tautou, som hadde sitt internasjonale gjennombrudd med rollen som Amelie i den franske filmen «Amelie fra Monmartre». Jean Reno, Ian McKellen og Alfred Molina innehar de andre store rollene i filmen.

Bestselgeren fra 2004 har solgt 20 millioner eksemplarer og har sørget for et jubelår også for norsk bokbransje.

Vatikanet nekter

NRK Kulturnytt melder om at biskopen i Paris har nektet filmteamet å bruke kirka St. Sulpice under filminnspillingen etter anbefaling fra Vatikanet. Ellers skal det i løpet av de neste seks ukene gjøres opptak ved Louvre, i luksushotellet Ritz, utenfor den amerikanske ambassaden og i diverse restauranter og gater.

 ACTION: Tom Hanks og Audrey Tautou under innspillingen av en av «Da Vinci-kodens» mest spennende passasjer, bilscenen som ender ved den amerikanske ambassaden. Foto: Scanpix
ACTION: Tom Hanks og Audrey Tautou under innspillingen av en av «Da Vinci-kodens» mest spennende passasjer, bilscenen som ender ved den amerikanske ambassaden. Foto: Scanpix Vis mer

Selv om de fleste vet hvordan boka ender, ser det ut til at hemmelighetene rundt filminnspillinga blir bevart til verdenspremieren den 17. mai neste år.