Sturm und Drang

Herlig lek med gammel tradisjonsmusikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Sturm und Drang har musikere med bakgrunn fra klassisk, jazz og folkemusikk - og med et stort hjerte for sigøynertradisjonen. Klezmer, jødisk folkemusikk fra Øst-Europa, danner utgangspunktet for gruppas femte plate. Repertoaret beskrives som «bryllupsdanser», «kjente jødiske sanger» og «nye rapsodier». Her er også populærmelodier fra 20- og 30-tallet, et par filmmelodier fra Chaplin- og Woody Allen-filmer, nye versjoner av «Tyrkisk marsj» og «Bay mir bistu scheyn» samt fiolinist Ragnar Heyerdahls egne komposisjoner.

Og det er en leken kvintett som formelig pløyer seg gjennom i alt 17 komposisjoner. For her går det fort i svingene, av og til så fort at pianist Per Karang knapt får med seg fingrene, mens Heyerdahl briljerer og truer med å sprenge skalaen med sin fele. Sjarmerende, upretensiøst og ikke uten humor - men deilig virtuost.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer