DEBATT

Stusslige virkemidler!

Preben Aavitsland leker med ilden.

UTSTØTT: Fra den norske kirke. Nå forsvarer Ludvig Nessa sin mangeårige samarbeidspartner Børre Knudsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
UTSTØTT: Fra den norske kirke. Nå forsvarer Ludvig Nessa sin mangeårige samarbeidspartner Børre Knudsen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Endelig kom den kritikken som måtte komme. Og som rammer både meg og Børre i hjerte og samvittighet. Doktor Preben Aavitsland skriver i Dagbladet 20. august 2014, noen få dager før Børre Knudsens begravelse:

«For vi tror ikke at Børre virkelig mente at 15 000 barn ble drept på landets sykehus hvert år. Hadde han virkelig ment det, var jo de virkemidlene han valgte ganske stusselige.»

Hittil har hovedparolen mot oss vært: «Enig i sak, men uenig i metode!» Det var presteskapets og andre hykleres metode å forsvare seg selv og abort på.

Professor Arne Næss var i det minste ærlig da han engang skal ha sagt: «Jeg er enig i metoden, men ikke i saken!»

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

Vårt svar på kritikken fra prester og prelater har i alle år vært: Sivil ulydighet og andre ikke voldelige metoder kan umulig være for sterke virkemiddel i kampen mot rå vold mot mødre og drap av barn i mors liv.

Preben Aavitsland har rett i at om Knudsen og Nessa hadde vært bevæpnet og tilfeldig kommet over for eksempel desperadoen på Utøya som plaffet ned barn og ungdom, ville de ha brukt våpen. Hadde vi da skutt og drept barnemorderen, hadde vi paradoksalt nok blitt folkehelter. Endog i Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer