Stygg kamp om Nirvana

LOS ANGELES (Dagbladet): Åtte år etter at Kurt Cobains tok sitt eget liv, krangler Courtney Love og Nirvana-medlemmene fortsatt om rettighetene til Nirvanas låter med skittkasting både i retten og i media.

I siste utgave av Rolling Stone fortsetter den etter hvert stygge kampen mellom partene:

- Dette er stygt, og jeg liker det ikke. Men jeg er klar for å slåss, sier Courtney Love.

De tidligere Nirvana-medlemmene Krist Novoselic og Dave Grohl svarer:

- Courtney er irrasjonell, og vi er syke av å måtte forholde oss til henne. Noe som var vakkert og ekte har blitt forgiftet.

- Kurt var Nirvana

Spørsmålet som nå retten i delstaten Washington forsøker å arbeide med, er: Hvem eier rettighetene til musikken til Kurt Cobain?

Courtney Love hevder at hennes avdøde mann var Nirvana - og at hun som enke dermed har rettighetene til tekstene. Hun er også påpasselig med å nevne at Cobain hatet sine bandkollegaer, og at Grohl og Novoselic egentlig ikke liker hverandre.

Novoselic og Grohl avviser dette, og hevder at Nirvana, som ble rockprofeter for millioner tidlig på 90-tallet, var et samlet band. De understreket at da Cobain var i live, delte de tre medlemmene inntektene broderlig.

Avviste mental-sjekk

Novoselic og Grohl har gått til motsøksmål mot Love, hvor de hevder at hun har brutt kontrakter mellom de tre partene.

Om ikke det er nok krevde Nirvana-medlemmene at 37-årige Love måtte undersøkes mentalt da partene møttes sist gang i retten. Dommeren avviste dette med at det ville bare medføre mer sirkus rundt tvisten.

Krigen dreier seg om store pengesummer, og kontroll over det som er igjen av Nirvana. Spesielt tungt skal det være at Love fritt benytter seg av den siste låta som bandet spilte inn sammen i studio noen måneder før Cobain begikk selvmord. Låta har den treffende tittelen «You Know You're Right».

- Noen ganger tenker jeg på hva Kurt ville sagt hvis han hadde opplevd dette, sier Novoselic til Rolling Stone.

EVIG KAMP:</B> Åtte år og fire dager etter at Kurt Cobain ble funnet død i sitt hjem i Seattle, slåss enken Courtney Love og Nirvana-medlemmene fortsatt. Både i rettsapparatet og i mediene, seinest i siste utgave av Rolling Stone. - Dette er stygt, men jeg er klar for å slåss, sier Love, som hevder at hennes avdøde ektemann var Nirvana.