Stygg sak, Harrison

Ingen kjemi, bare Harrison Ford.

Om alt annet skulle gå skeis, kan vi alltids stole på at Harrison Ford holder stilen. Han er tilbake - med halvannet ansiktsuttrykk og en liten øredobb.

Harrison overgår seg selv denne gangen. Vi skal ikke kimse av en mann som begrenser seg til ett og et tredjedels ansiktsuttrykk i nesten en hel film på 130 minutter. Det glipper i en epokegjørende flyplasscene på slutten, og vi skjønner at han har grudd seg hele tida:

Kamera går, det skal smiles. Anstrengelsen får fyren til å minne om en grisk ulv. Ikke uventet rykker motspiller Kristin Scott Thomas til. For så vidt på tide. Både hun og Harrison har gått som trestokker rundt i Washington-området i det evinnelige.

«Tilfeldighetenes spill» rager høyt på lista over kjedelige filmer om utroskap. Kristin og Harrison har mistet sine respektive, som viser seg å ha hatt et forhold, i en flyulykke. De blir begge fryktelig stresset, men tar det etter omstendighetene pent, som Kristin selv omsider påpeker.

Vi får den velkjente scenen hvor folk kaster seg dyrisk over hverandre i et trangt førersete, samt en rekke andre gjengangere. De to har ingen kjemi verken med seg selv eller hverandre, og midt i en lakenscene vil Kristin vite om Harrison stemmer demokratisk.

Husk den neste gang du skal være utro: «Unnskyld, men stemmer du SV?»