Styggest kledd i verden

Linda Tripp, Monica Lewinskys upålitelige venninne, er kåret til fjorårets verst kledde kvinne. Begrunnelsen: Hun er en rufsete hund i drag-forkledning.

Det mener motedesigneren Mr. Blackwell, mannen som hvert år setter opp sin liste over de verst og best kledde.

Han insisterte imidlertid på at hans utnevnelse av dama med båndopptakeren som moteverdenens fiende nummer én, ikke hadde noe med politikk å gjøre.

Hillary får ros

Sveriges kronprinsesse Victoria var Nordens eneste representant, og hun havnet i kategorien for de best kledde. Det samme gjorde Hillary Clinton, som får ros for å være seg selv.

Verre gikk det for Madonna i kåringen:

- Et dragehode og en nygotisk skrekkvisjon, argumenterer Blackwell i kåringen som får Hollywood-stjernene til å skjelve. «Titanic»-stjerne Kate Winslet får også gjennomgå: Ifølge Blackwell burde hun ha sendt garderoben sin til bunns med skipet. Videre på lista kommer Carmen Electra, som noen ganger opptrer som basketballspilleren Dennis Rodmans kone, dessuten Courtney Love og Mariah Carey.

Skuespillerne Sigourney Weaver og Sandra Bullock snek seg også inn på Blackwells liste over de ti verst kledde.

Ikke lett

Foruten kronprinsesse Victoria og fru Clinton havnet følgende på lista over de best kledde:

Gwyneth Paltrow, Minnie Driver, Kim Basinger, Gloria Stuart og Julia Roberts, samt utenriksminister Madeleine Albright og tv-stjernen Oprah Winfrey.

Mr. Blackwell konkluderte med at det ikke hadde vært lett å sette opp årets liste.

- Tro meg, det var ikke et vakkert syn. Det var et år med endeløse strømmer av kleskatastrofer og moteblasfemi.

VERST KLEDD: Linda Tripp, damen som først fortalte om Monica Lewinskys forhold til Clinton er verst kledd i verden i 1998.