Styggvakkert

Alt klaffer i knapp roman om store drømmer og små liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oktober BOK: «Kjære deg, jeg hater dette landet. Jeg savner deg. Jeg skulle ønske jeg var sammen med deg, at jeg ikke var her i dette drittlandet. Pikken min blir hard når jeg tenker på deg. Jeg har lyst at du skal stikke pikken min i munnen, suge, se på meg og smile»

Nedoverdrift

Åpningen av Bård Torgersens tredje roman er verken lysende original eller veldig appetittvekkende. Men etter kort tids lesning er det noe med den hverdagslige tonen, de håpløse lengslene og den ekstreme nedoverdriften som gjør at boka skiller seg positivt ut med sin urovekkende pessimisme.

Sliten og tannløs

Fortelleren er den litt tilårskomne, slitne og tannløse Hans Erik Bjørnskog. Han sitter i en stinkende leilighet og skriver brev til sin store kjærlighet, en navnløs kvinne han muligens har truffet på en reise til Østen. Foruten den gjentatte lengselen etter at hun skal «ha pikken hans i munnen og smile», lover han henne penger til billett til Norge.

Dit er veien lang. Han kommer seg ikke på arbeidskontoret, fordi det stadig regner og han ikke har paraply fordi han må spare penger til billett. Han mister sosialstønaden da han blir slått ned på vei til sosialkontoret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer