- Stygt av Grosvold

Anne Grosvold blir beskyldt for å ha vært stygg og uanstendig i intervjuet med Ingrid Betancourt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Forlegger, forfatter og tidligere NRK-sjef Sverre M. Nyrønning (52) reagerer kraftig på innslaget med det frigitte gisselet i forrige «Grosvold»-sending.

«Stygt var det», skriver han i sin egen blogg på Internett.

- Betancourt sa ifra om at hun ikke ville snakke om svært følelsesladde, personlige ting, fordi hun ikke ville gråte i full offentlighet, sier Nyrønning til Dagbladet.

- Men Grosvold viste ingen nåde. Hun sa i stedet at Betancourt bare kunne gråte for henne, som om de satt i en privat samtale og ikke i et tv-studio.

Brutal

Nyrønning driver til daglig Communicatio Forlag og er selv forfatter av en rekke bøker. Mellom 1990 og 1999 var han også redaksjonssjef og fungerende programsjef i NRK P2, og redaksjonssjef i NRK Fjernsynet.

Dette er første gang han går ut med kritikk av sin tidligere arbeidsgiver. Han mener Grovold presset Betancourt til å fortelle om ting hun ikke ville snakke om, og ser det som eksempel på en brutalisering av mediene.

- Det er også en holdning som kommer til uttrykk her, som kanskje ikke var ment slik, men som fremsto som brutal. Jeg synes det var et rent overtramp, og et brudd på vanlig anstendighet i tv-studio, sier Sverre M. Nyrønning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer