Stygt hjemme - lekkert på jobb

Messa preges av utdaterte hjemmemøbler, spennende kontorlandskap og kreativ ungdom.

«Rom 2000» på Sjølyst i helga er den første møbelmessa i Oslo der møbler både til hjem og kontor er utstilt sammen. Dermed går det fram hvor direkte stygge mange av hjemmemøblene er i kontrast til moderne kontormøbler. Norsk møbeldesign er moden for et generasjonsskifte. Det de unge lager, imponerer mest. Avdelingen for nye hjemmemøbler er en samling møbler som må tåle betegnelsen utdatert. Det hele minner om et låvesalg fra 1960. Inntrykket er bedre - ja, mye bedre - i avdelingen for kontor- og kontraktmøbler. Kinnarps viser sitt futuristiske hus. Der inne ser vi den nye, spennende kontormøbelserien i surrealistisk miljø omgitt av lyd- og lyseffekter.

HÅG har arbeidet med sitt stolkonsept «HÅG 05» i over fem år, designet av Peter Opsvik.

Det som gleder aller mest, er designere som Torstein Nilsen og Sigurd Strøm, som viser sin nye møbelserie «Input Collection». Dette er en helt ny serie til bruk i offentlig miljø og hjemme. Olav Eldøy har utviklet mange muligheter med sin vakre Rex-stol.

Terje Ekstrøm viser fram en interessant type skolepult. Men vil den overbevise rektorkollegiet?

Unge designstudenter har fått stor plass på messa til spesielle og morsomme modeller.

Det er på tide at disse unge, kreative designstudentene får anledning til å leie det gammeldagse møbelfolket en tur fra låven, og vise dem hvordan framtida kunne bli.