Du leser nå Dagbladet Pluss

Stykket om den ensomme terroristen får skryt av støttegruppa etter 22. juli

- Den vil nok skape reaksjoner, men jeg håper flere ser hva stykket faktisk handler om.

«FJORDMANN»: Promoplakat for stykket «Fjordmann» som settes opp ved Sogn og Fjordane Teater. Stykket tar opp hva som skjer med unge, hvite menn som faller utenfor samfunnet og på sikt blir ekstremistiske. Det er skrevet av Stig Amdam, som hevder stykket ikke handler om hverken 22. juli eller bloggeren Fjordman. Foto: Marit Hommedal  / SCANPIX, Sogn og Fjordane Teater
«FJORDMANN»: Promoplakat for stykket «Fjordmann» som settes opp ved Sogn og Fjordane Teater. Stykket tar opp hva som skjer med unge, hvite menn som faller utenfor samfunnet og på sikt blir ekstremistiske. Det er skrevet av Stig Amdam, som hevder stykket ikke handler om hverken 22. juli eller bloggeren Fjordman. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX, Sogn og Fjordane TeaterVis mer

(Dagbladet): I desember i fjor ble det klart at det skulle settes opp et stykke med tittelen «Fjordmann» ved Sogn og Fjordane Teater.

I stykkets åpning får vi høre at et asylmottak brenner.

Brannen på asylmottaket er en terrorhandling. Gjerningsmannen er Mads Trodal, en stille og rolig gutt som bor hjemme hos mora si.

- Ikke om bloggeren

Dagbladet omtalte saken i desember for ett år siden, og forestillingen er nå klar for premiere på Sogn og Fjordane Teater 19. november.

Teaterforestillingen er skrevet av Stig Amdam, og tar for seg tematikken med unge, hvite menn som faller utenfor samfunnet og tilslutter seg ekstremistiske ideologier.

Til Dagbladet forteller Amdam at «Fjordmann» ikke handler om hverken 22. juli eller den omstridte bloggeren Fjordman.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.