Styr Thor til Tour-triumf

Thor Hushovd er covergutt på det nye TV-spillet Pro Cycling Manager. -  Veldig realistisk, mener Grimstad-gutten.

Har du sett på sykkelløp og lurt på hvorfor enkelte ryttere går i brudd når de strengt tatt burde holdt seg til gruppa? Eller irritert deg over et elendig opptrekk til spurten slik at lagets sprinter bare blir nummer seks?

Nå får du sjansen til å prøve deg som manager eller sportssjef for et av de største sykkellagene i verden gjennom spillet Pro Cycling Manager.

Thor Hushovd er avbildet på coveret, og synes spillet virker lovende.

-  Jeg har bare så vidt prøvd demoversjonen, men spillet virket bra og realistisk. Her må man tenke taktikk og disponere kreftene underveis, sier Hushovd til Dagbladet gjennom sin trener Atle Kvålsvoll.

Thor og Lance

At spillet nå lanseres i norsk spesialversjon med Hushovd på coveret, tyder på at sykkelinteressen i Norge er økende.

-  Ja, den er veldig økende. Jeg merker interessen både fra media og vanlige folk. Antall publikummere under NM i Larvik (forrige helg) er et bevis på dette, sier Hushovd.

PCM kommer til Norge førstkommende mandag, og ifølge markedssjef i KE Media, Tom Skaara, er spillet svært realistisk.

-  En etappe kan vare opp mot 15 minutter, og du må ha kjennskap til sykkeltaktikk for å gjøre det bra. Det er over 450 løp å velge mellom, og du kan kjøpe og selge syklister. Hvis du vil, kan Thor sykle sammen med Lance Armstrong, sier Skaara til Dagbladet.

- Ventefølelsene

-  Mange fotballproffer spiller TV-spill. Er dette utbredt i sykkelmiljøet, Hushovd?

-  Noen spiller, men ikke så mye som i fotball. Vi har ikke så mye tid som fotballspillerne til overs, sier Grimstad-gutten, og retter et ørlite spark til sine balltuppende kolleger.

Hushovd er nå i Frankrike sammen med resten av Crédit Agricole-laget. Lørdag starter Tour de France med prolog fra Fromentine til Noimoutier-en-l\'Ile.

-  Jeg føler meg i fin form. Jeg går litt med ventefølelse nå og er glad når lørdagen kommer slik at jeg får komme i gang, sier Thor Hushovd.

FORSIDE-THOR: Sykkelproff Thor Hushovd pryder coveret på det nye TV-spillet Pro Cycling Manager. - Jeg har bare så vidt prøvd demoversjonen, men spillet virket bra og realistisk, sier Hushovd.