Styr unna denne filmen hvis du er kristen

Denne karen er nemlig ikke spesielt begeistret for kristenmannsblod. Se «Trolljegeren»-traileren!

||| (Dagbladet): Av filmhistoriens mange monstre og klassiske skurker er det liten tvil om at vampyrene har vært desidert hetest de seineste åra, selv om «Twilight»- serien vel har framstilt dem som hakket mer tenåringsfrustrerte enn da Dracula herjet som verst på lerretet.

Men nå kan det tyde på at det er på tide å glemme blodsugerne - og at det istedet er erkenorske troll som skal trekke folk til kinoene i tiden som kommer, både i Norge og i utlandet.

I slutten av oktober er det premiere på «Trolljegeren».

Liksomdokumentaren er produsert av folkene bak «Max Manus», og følger en gruppe studenter som får et ublidt møte med de norske folkeeventyrenes skumleste levning.

En snau måned før premieren har filmen allerede generert rekordstor interesse fra utlandet, forteller produsent Sveinung Golimo i Filmkameratene.

- Vi har fått fem-seks henvendelser om nyinnspillinger, stort sett fra USA. Jeg har aldri opplevd liknende. Det hender i og for seg at vi får slike forespørsler, men ikke fra så solide aktører som dette, sier han.

Mange vil selge Nylig viste Filmkameratene filmen under den amerikanske filmfestivalen Fantastic Fest.

Flere store filmblogger har omtalt filmen, og nå har Filmkameratene fått forespørsler fra opp mot 20 ulike salgsagenter, som vil selge filmen internasjonalt.

- Troll er i vinden for tiden. Det er svære beist, større enn det meste annet som er vist på film tidligere. Det ligger veldig mye spennende i den norske mytologien.

- Har de sjansen til å vippe vampyrene ned fra monstertronen?

- Det hadde jo i hvert fall vært gøy om vi kunne danke dem ut med ekte norske troll.

Troll fra del Toro Samtidig som «Trolljegeren» vekker stor interesse er fantasymesteren Guillermo del Toro i gang med sitt eget troll-prosjekt.

Som forvirrende nok heter «Trollhunters».

- Denne filmen har ikke noe med vår film å gjøre, men det er bare fint for oss at han kopierer oss. Han kommer uansett bak oss i køen, ler Golimo.

Del Toros film er en animasjonsfilm som regissøren, som i sommer hoppet av den planlagte «Hobbiten»-filmatiseringen, har skrevet selv.

Filmen skal produseres av en Disney-avdeling, som del Toro inngikk et partnerskap med i fjor, og som er mer skrekkfilmvennlig enn Disney tradisjonelt har vært.