Styre PSP med PS3-kontrolleren?

Sony søker om nytt patent.

(Dagbladet.no): Sony lanserer om litt over en måned en ny og litt mindre versjon av PlayStation Portable.

Med en egen lyd- og bildeutgang på den bærbare spillmaskinen, samt trådløs oppkobling mot PlayStation 3, økes multimedia-mulighetene til maskinen.

Men med den nye patentsøknaden til Sony, som spillbloggen Kotaku har snublet over, kan mulighetene for samspill mellom PSP og PS3 økes - eller rettere sagt mellom PSP og kontrolleren til PS3.

Kort fortalt beskriver den inngående patentsøknaden at du får muligheten til å styre spill på PSP ved å koble den til PS3-kontrolleren, enten det skjer med en ledning eller trådløst.

Om dette patentet fører til et ferdig produkt, er helt i det blå - men sikkert er det at mange har etterlyst to tommelstikker til å styre PSP-spill med.

En annen interessant nyhet som nylig har dukket opp, er at Sony nok har overdrevet litt i forhold til batteritiden på den nye PSP-2000, som den heter.

LES BLOGGEN OM PSP-2000: Sannheten om batteriet, pluss annet info

På pressekonferansen Sony holdt på spillmessen i E3 i Los Angeles nylig sa Sony-sjef Kaz Hirai at maskinen vil ha utvidet batterikapasitet, men dette stemmer ikke ifølge maskinens brukerveiledning, skriver PSP Fanboy.

Fordi maskinen er tynnere, er også det nye batteriet tynnere - og dermed ender vi opp med en brukstid på 3-6 timer ved spilling, tilsvarende som på dagens modell.

Den nye modellen kan få bedre levetid, men da må du bruke dagens batteri - som dermed vil stikke ut på baksiden. Sony vil selge egne batterilokk separat, om du ønsker å benytte deg av denne løsningen.

LITT TYNNERE: PSP-2000 lanseres i begynnelsen av september.