Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Mentor Medier og Vårt Land:

Styremøte etter Vårt Land-konflikten: - Jeg er ikke blitt informert, sier redaktør

Åshild Mathisen, redaktør i Vårt Land, sier hun ikke er blitt informert om hva styret i Mentor Medier kom fram til på styremøtet torsdag.

KONFLIKT: Åshild Mathisen, sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land, informerte i forrige uke om at konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier ikke har tillit til henne. Foto: Tor G. Stenersen / Aftenposten / NTB Scanpix
KONFLIKT: Åshild Mathisen, sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land, informerte i forrige uke om at konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier ikke har tillit til henne. Foto: Tor G. Stenersen / Aftenposten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag behandlet styret i Mentor Medier samarbeidsproblemene i mediekonsernet, skriver Vårt Land.

På et allmøte 15. mars informerte sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land, Åshild Mathisen, om at hun ikke lenger hadde tillit fra konsernsjef Per Magne Tveiten i eierselskapet Mentor Medier. Siden da har konflikten tilspisset seg.

Etter møtet vil ikke Tomas Brunegård, styreleder i Vårt Land, si noe om hva styret kom fram til på møtet.

- Vi hadde mange lange og vanskelige, men bra diskusjoner. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Brunegård til Dagbladet.

- Ble samarbeidsproblemene diskutert?

​- Jeg sier ikke mer akkurat nå, sier Brunegård.

- Har ikke fått informasjon

Åshild Mathisen, redaktør i Vårt Land, sier til Dagbladet at hun ikke er blitt informert om hva styret i Mentor Medier har kommet fram til.

- Jeg har ikke blitt informert, og vet ikke om jeg får noe informasjon, sier hun.

Til Medier24 sier Brunegård at det vil bli innkalt til et en ekstraordinær generalforsamling 16. april, men vil ikke utdype hva som vil være tema på generalforsamlingen. Men han uttaler at Per Magne Tveiten i dag fortsatt er konsernsjef i Mentor Media, og at Åshild Mathisen fortsatt er sjefredaktør og direktør for Vårt Land.

Langvarig konflikt

Bak mistilliten ligger det ifølge Dagens Næringsliv en langvarig konflikt, som ikke bare involverer Åshild Mathisen og Per Magne Tveiten, men også Vårt Lands leder og de andre delene av Mentor Medier.

I desember i fjor sendte sju direktører og publishere i Mentor Medier et bekymringsbrev til styret i Mentor Medier. I brevet, som Dagens Næringsliv har publisert, beskriver de redaktøren i Vårt Land som vanskelig å samarbeide med.

I oktober i fjor mottok også styreleder Tomas Brunegård og resten av styret et formelt varsel mot Tveiten. I varselet var det påstander om trakassering av Vårt Land-redaktør Mathisen. Selv om varselet var merket som konfidensielt sendte Brunegård, ifølge Dagens Næringsliv, varselet videre til Tveiten.

I november i fjor fattet styret et enstemmig vedtak om at det ikke forelå lovstridig trakassering.

Støtter redaktøren

Før møtet torsdag hadde i underkant av 350 personer signert et opprop til støtte for Mathisen, blant navnene på lista var flere ledere fra Kirken og andre kristne miljøer, akademikere og profilerte kunstnere.

Førsteamanuensis Birgitte Lerheim ved Det teologiske fakultet, som sitter i representantskapet for Vårt Land, startet oppropet. Hun sier til Dagens Næringsliv onsdag at hun startet oppropet for å støtte retningen Vårt Land har utviklet seg redaksjonelt etter at Mathisen ble ansatt i 2016.

Ifølge styreleder og konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier handler konflikten ikke om den redaksjonelle profilen.

- Den har sitt utspring i en intern prosess om samarbeidsrelasjoner og styringsstruktur i Mentor Medier-konsernet. Vårt Lands redaksjonelle profil har aldri vært gjenstand for uenighet, skriver han i en e-post.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!