Styret på Teaterhøgskolen trekker seg

Tom kasse og avlyste undervisningstimer. Slik er situasjonen for Teaterhøgskolen. I dag gir styret opp jobben og går av.

Situasjonen ved Statens teaterhøgskole har vært uholdbar i månedsvis. Det har både styret, lærerne og elevene vært skjønt enige om. Det har myndighetene også - men likevel har de latt være å gi skolen pengene de ba om for fire måneder siden - 513000 kroner. Nå synes styret for Teaterhøgskolen at nok er nok.

Elevklager

Styret vil ikke lenger ta ansvar for en skole som de mener raseres på grunn av dårlig økonomi.

- For mange av skolens 31 studenter har opptil 60 prosent av undervisningstimene blitt avlyst de siste ukene. Årsaken er at skolen ikke har penger til å betale lærerne, sier dekan og styreleder Eirik Nilssen Brøyn til Dagbladet. Elevene har klaget til styret, som maktesløst har måttet se at situasjonen stadig er blitt forverret. Flere studenter vurderer å droppe videre studier, fordi skolen gir dem en dårlig utdannelse.

Tøff julefeiring

- Signalene fra samtlige i styret er at de ikke kan gå god for det faglige innholdet ved skolen. Derfor vil det på dagens styremøte bli avgjort om styret går av, sier Brøyn.

I så fall må Kunsthøgskolens styre overta jobben.

- Teaterhøgskolen er en av fem avdelinger ved Kunsthøgskolen i Oslo, og vi på teateravdelingen har bedt om «småpenger» for å komme oss over kneika. Det har vi ikke fått. I stedet er det varslet enda tøffere tider neste år. Det går ikke, sier Brøyn, som i kveld samler resten av styret til siste møte før jul. Det blir ingen rolig juleavslutning med gløgg og pepperkaker, men i stedet utfylling av avskjedssøknader.

GÅR I DAG? Petronella Barker er en av Teaterhøgskolestyrets sju representanter.