Styrk kvinners rettigheter

- Æresdrap, lemlestelse og omskjæring blir fremdeles tolerert altfor mange steder.

- KVINNER MÅ MOBILISERE: - Problemene vi står overfor i dag er for store og kompliserte til å løses uten kvinners fulle deltakelse, skriver Hillary Clinton. Her taler Clinton på kvinneuniversitetet Ewha i Seoul. Foto: Jung Yeon-Je/AFP/Scanpix
- KVINNER MÅ MOBILISERE: - Problemene vi står overfor i dag er for store og kompliserte til å løses uten kvinners fulle deltakelse, skriver Hillary Clinton. Her taler Clinton på kvinneuniversitetet Ewha i Seoul. Foto: Jung Yeon-Je/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 

På et besøk i Kina for elleve år siden, møtte jeg kvinnelige aktivister som fortalte om sitt arbeid for å bedre forholdene for kvinner i landet. De ga et levende bilde av utfordringene kvinner står overfor; diskriminering i arbeidslivet, mangelfulle helsetjenester, vold i ekteskapet, og foreldede lover som hindrer kvinners framgang.

Jeg traff noen av disse kvinnene igjen for få uker siden, under mitt første besøk i Asia som utenriksminister. Denne gangen fikk jeg høre om store framskritt i løpet av det siste tiåret. Men viktige framskritt til tross etterlot disse kinesiske kvinnene ingen tvil om at hindringer og urett gjenstår, der som i andre deler av verden.

Jeg har hørt tilsvarende historier i alle verdensdeler, etter hvert som kvinner søker muligheter til å delta for fullt i landets politiske, økonomiske og kulturelle liv. På 8. mars, når vi feirer Kvinnedagen, har vi en god anledning til å oppsummere både hva vi har oppnådd og utfordringer som gjenstår — og å tenke over hvilken vital rolle kvinner må spille for å løse det 21. århundrets vanskelige globale utfordringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer