Styrk spaserstokken!

De ansatte på institusjonene gjør en beundringsverdig jobb, men å pålegge dem å stå også for kulturtilbudet er uverdig.

DIREKTE KJIPT: Vi bør unne våre gamle opplevelser også med profesjonelle kulturarbeidere. Alt annet er gjerrig, ja, direkte kjipt, skriver Vernegg. 
Foto: Frank May / NTB scanpix
DIREKTE KJIPT: Vi bør unne våre gamle opplevelser også med profesjonelle kulturarbeidere. Alt annet er gjerrig, ja, direkte kjipt, skriver Vernegg. Foto: Frank May / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har vært så heldig å få være tilstede på noen institusjonskonserter for eldre. Hver gang har det vært en opplevelse å se beboernes begeistring og glede over at det kommer kunstnere utenfra og lyser opp hverdagen medkulturopplevelser.

«Ta heller fra oss maten enn musikken», som en beboer nylig sa, etter at forslaget til statsbudsjett var fremlagt.

Også fra institusjonenes ansatte har mottagelsen på konsertene vært varm og entusiastisk. Den kulturelle spaserstokken har siden 2007 bidratt til økt trivsel, mer humør og bedre psykisk helse ved å muliggjøre konserter og andre kulturarrangementer med profesjonelle kunstnere på institusjoner i alle landets kommuner.

I forslaget til statsbudsjett foreslås nå at ordningen avvikles. Ansatte på eldreinstitusjonene skal heretter stå for underholdningen, leser jeg uttalelsene fra lederen i Stortingets helse- og omsorgskomité til Aftenposten riktig.

Forslaget om å avvikle Den kulturelle spaserstokken er usedvanlig dårlig; hodeløst, kaller generalsekretæren i Pensjonistforbundet det. Den kulturelle spaserstokken er en ordning som virker etter sitt formål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer