Styrkeprøven

Hvordan Fleet Foxes vant ungdommen.

OVERBEVISTE TIL SLUTT: Robin Pecknold og Fleet Foxes spilte etter hvert på sine styrker - og fikk Hove-publikummet på sin side. Foto: LARS EIVIND BONES
OVERBEVISTE TIL SLUTT: Robin Pecknold og Fleet Foxes spilte etter hvert på sine styrker - og fikk Hove-publikummet på sin side. Foto: LARS EIVIND BONESVis mer

||| TROMØYA (Dagbladet): Det gikk ikke fint for seg da fjorårets kritikerroste, skjeggete indiefolkrockyndlinger møtte en flokk ungdom med The Killers-T-skjorter på Hovefestivalens største scene i går.

Vitsene falt på steingrunn. Stemmepausene ble brukt til høylydt passiar, og en stund føltes det som konserten var dratt opp av den kulturelle skolesekken.

Så ga Fleet Foxes opp, og begynte med de kunne best. Vokalharmoniene drønnet, «White Winter Hymn» og «Mykonos» kom trillende som trekuler på ei hampsnor, og mens fuglene fløy over ballonghattene og sola gikk ned i havet, begynte publikum å både synge og danse.

Det krever sitt låtmateriale, men Fleet Foxes beviste i kveld at man slett ikke trenger å gjøgle for å formidle, bare man er inderlig nok.