Styrker satsingen på norske tegneserier

Men ennå ingen egen innkjøpsordning.

GISKE-PROTEST: Denne samlingen av ruter fra en rekke norske serieskapere ble overlevert til Trond Giske i vår. Flu Hartberg sto i spissen.
GISKE-PROTEST: Denne samlingen av ruter fra en rekke norske serieskapere ble overlevert til Trond Giske i vår. Flu Hartberg sto i spissen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): NRK Kulturnytt kunne i dag tidlig melde at Kulturrådet har gått inn for en innkjøpsordning for tegneserier i Norge, noe seriemiljøet lenge har etterlyst.

Berit Petersheim, leder for tegneserieavdelingen Serieteket på Deichmanske bibliotek på Grünerløkka i Oslo, sier til Kulturnytt at en slik ordning har vært etterlengtet.

- Det synes jeg er helt fantastisk, fordi bibliotekene trenger virkelig det i samlingene sine. Jeg ser at det er flere og flere unge voksne som er mer og mer interesserte i episke serier med lengre historier. Spesielt etter Marjane Satrapi sin «Persepolis», som fikk veldig mye omtale i avisene, da tror jeg folk ble veldig oppmerksomme på tegneserieromaner.

Ikke egen ordningIfølge forfatter og leder av Kulturrådets vurderingsutvalg for tegneserier, Morten Harry Olsen, stemmer det ikke helt at vi nå har fått en egen innkjøpsordning for tegneserier i Norge:- Det som har skjedd, er at for 2009 har forleggerne gått med på at et visst antall episke tegneserier kan kjøpes inn også på andelen av voksen skjønnlitteratur, akkurat som man har kunnet gjøre via barne- og ungdomsordninger, sier Olsen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer