Sudans siste reis

En monumental skulptur i New York bringer problemet med offentlig kunst fram i dagen.

DE TRE SISTE: Kunstnerne Gillie og Marc foran sin skulptur av stumpneshornet Sudan og hans to avkom, på Astor Place i New York. Nå er det bare to av dem igjen i live. FOTO: JESSIE SCHATTNER
DE TRE SISTE: Kunstnerne Gillie og Marc foran sin skulptur av stumpneshornet Sudan og hans to avkom, på Astor Place i New York. Nå er det bare to av dem igjen i live. FOTO: JESSIE SCHATTNER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kunst i offentlig rom er i vinden om dagen. To utstillinger i Oslo åpner på ulike måter for perspektiver på kunst som et felles, offentlig anliggende: «Det felles eide» på Kunstnernes Hus, et utvalg fra Oslo kommunes betydelige kunstsamling, og «Freskobrødrene og frihetens søstre» i regi av Munchmuseet og Kunsthall Oslo i Bjørvika, om den monumentale utsmykkingen av Oslo rådhus i åra mellom 1938 og 1950.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer