Sudans siste reis

En monumental skulptur i New York bringer problemet med offentlig kunst fram i dagen.

DE TRE SISTE: Kunstnerne Gillie og Marc foran sin skulptur av stumpneshornet Sudan og hans to avkom, på Astor Place i New York. Nå er det bare to av dem igjen i live. FOTO: JESSIE SCHATTNER
DE TRE SISTE: Kunstnerne Gillie og Marc foran sin skulptur av stumpneshornet Sudan og hans to avkom, på Astor Place i New York. Nå er det bare to av dem igjen i live. FOTO: JESSIE SCHATTNER Vis mer
Publisert

Kunst i offentlig rom er i vinden om dagen. To utstillinger i Oslo åpner på ulike måter for perspektiver på kunst som et felles, offentlig anliggende: «Det felles eide» på Kunstnernes Hus, et utvalg fra Oslo kommunes betydelige kunstsamling, og «Freskobrødrene og frihetens søstre» i regi av Munchmuseet og Kunsthall Oslo i Bjørvika, om den monumentale utsmykkingen av Oslo rådhus i åra mellom 1938 og 1950.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer