Sugababes avviser brudd

Trioen Sugababes var plutselig en duo under Nobelkonserten, og de har fått et rykte som kranglefanter. Men nå gjesper Sugababes mer enn de krangler.

Det så unektelig rart ut da Sugababes plutselig var blitt redusert til to på scenen under søndagens Nobelkonsert. Yngstejenta i gruppa, Mutya Buena (20), var syk og lå hjemme under dyna.

Det er lov å bli skeptisk til en slik historie når gruppa tidligere har byttet ut et medlem og nærmest har bygd seg opp et image på å være kranglete innad i gruppa.

-  Vi har sagt en milliard ganger at Sugababes ikke skal oppløses. Vi vet ikke hvor mange ganger vi blir nødt til å si det, svarer Keisha Buchanan rutinert.

-  Det er liksom ikke interessant nok å bare si at hun ble syk, og at det ikke er noe mer i det. Men så lenge vi vet med oss selv at vi har det bra mellom oss, så kommer vi til å stå sammen og si at Sugababes ikke er i oppløsning, sier Keisha og gjesper godt og lenge.

-  Vi er utrolig glade, selv om det ikke ser sånn ut nå som vi sitter her og gjesper. Men det er ikke på grunn av jobben, vi har bare festet veldig hardt, forklarer hun.

«Push The Button»

Sugababes slapp i høst sitt fjerde album. Det har vært en kjempesuksess, som de tre foregående. Men som vanlig er albumet noe ujevnt. Singlene sørger for at Sugababes fortsatt regnes for å ligge et lite hakk foran hopen av andre jentegrupper. Singelen «Push The Button» har klistret seg til hjernebarker - og hitlister. For første gang har en Sugababes-låt ligget tre uker på rad på toppen av singellista i England.

Men hva betyr teksten i «Push The Button»? Keisha tar en pause i gjespingen når hun skal fortelle historien:-  Da vi var i Atlanta i USA og jobbet med albumet med produsenten vår, Dallas Austin, var det en annen artist i studio som han jobbet med samtidig. Dallas forsøkte å være Karsten giftekniv og spleise meg med den andre artisten. Han ga meg masse råd, men jeg sa at jeg allerede hadde hintet masse, uten at han tok poenget. Da fleipa Dallas, og sa at jeg måtte fortelle han typen at han måtte «Push my button», ellers ville jeg bare droppe hele greia, forteller Keisha.

 TRYKKER PÅ KNAPPENE:  Søndag sang de for tida eneste to medlemmene i Sugababes, Heidi Range (22) og Keisha Buchanan (22), singelen «Push The Button» under søndagens Nobelkonsert. Den er skrevet etter Keishas flørt med en hemmelig artist. Foto: Hans Arne Vedlog
TRYKKER PÅ KNAPPENE: Søndag sang de for tida eneste to medlemmene i Sugababes, Heidi Range (22) og Keisha Buchanan (22), singelen «Push The Button» under søndagens Nobelkonsert. Den er skrevet etter Keishas flørt med en hemmelig artist. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

-  Og hvem er den andre artisten som du flørta med?

-  Det vet jeg ikke.

-  Det vil hun ikke si, sier Keisha og Heidi i munnen på hverandre.

-  Er du fortsatt forelska i han?

-  Nei, han er en god venn, nå.

-  Men vet han at sangen handler om dere?

-  Det er faktisk ganske morsomt. Jeg spilte til og med sangen for ham, og sa «hør på teksten», men han skjønte det fortsatt ikke.

-  Kanskje noen burde fortelle ham det?

-  Tja, jeg vet ikke. Selv om du gjorde det, så tror jeg du måtte ha kastet varmt vann på ham, eller noe sånt, sier Keisha før de to bryter ut i en lang latterkrampe.

Keisha og Heidi har brettet beina opp i sofaen, og virker ikke spesielt kranglete. I alle fall ikke i dag.

-  Hvorfor oppstår det så mye rykter om krangling i gruppa. Er det fordi du er ny i bandet?

-  Det har jeg fått høre mange ganger etter konserten søndag, men jeg føler absolutt ikke at jeg er ny i bandet lenger, sier Heidi, som erstattet Donaghy i 2001.

Familie

-  Vi har ikke kranglet etter at vi hadde en ganske stor en i Irland for to år siden, fortsetter Heidi på sin breie Liverpool-aksent.

Hva som skjedde der, vil de to ikke ut med. Men de vet fortsatt hvilke knapper de skal trykke på.

-  Vi blir mer som familiemedlemmer enn venner. Keisha vet antakelig hvordan hun skal irritere meg, og jeg vet hvordan jeg skal irritere henne, avslutter Heidi.