Suggererende skramlerock fra Thåström

Punkens svenske gudfar er mørkere i uttrykket, lysere til sinns.

NYTT ALBUM: Joakim Thåström gir onsdag 11. februar ut sitt første album på tre år, «Den morronen». Bildet er fra en konsert på Operataket i Oslo i 2012. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
NYTT ALBUM: Joakim Thåström gir onsdag 11. februar ut sitt første album på tre år, «Den morronen». Bildet er fra en konsert på Operataket i Oslo i 2012. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Joakim Thåström ser litt ut som «den morronen», dagen etter en skikkelig rangel, på coveret til oppfølgeren til  «Beväpna dig med vingar».

Men frykt ingen ting, dette er ingen dagen derpå-skive. Han er i storform!

Rock noir Sverige har Lars Winnerbäck og Håkan Hellström, men Thåström var først - i Ebba Grön og i Imperiet. Han har inspirert begge to. Selvfølgelig har han det.  Han fortsetter på mange måter der han slapp for ganske nøyaktig tre år siden, med sin egen form for industrirock/støyrock - rock noir med en liten bluestvist, med den forskjellen at det er enda tyngre og mørkere og mer suggererende.

Det er som om han etter det langt stillere mesterstykket«Skebokvarnsv. 209» (2005) sakte, men sikkert har jobbet seg gjennom de to neste albumene for å lande på det uttrykket som er Thåström anno 2015. Til og med den umiskjennelige skramlinga - og det som høres ut som slag mot en ambolt - kjenner vi igjen fra hans to forrige album.

Det kunne vært irriterende, men blir en kul effekt fordi det begrenser seg til de tre første låtene. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer