Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sugne på suksess

Sliterne i Popface har holdt på i 14 år uten å tjene en krone, men mener likevel de har det som skal til for å slå gjennom.

(Dagbladet.no): Stavangerbandet har blant annet utgivelser på indie-selskapene No Guitar Star (Joakim Haugland) og Trust Me Records (Marit Karlsen) bak seg. Nå har siddisene endelig fått platekontrakt på hjemmebane med selskapet Checkpoint Charlie Audio Productions, som fra før av huser bysbarna Thomas Dybdahl og Helldorado.


Albumet «Eleven Pieces Of A Broken Heart» har tatt nesten to år å spille inn.

- Jeg tror det er lettere å følge oss opp nå når vi er på et lokalt selskap, sier trommeslager Gaute Johannesen.


I disse «Serena Maneesh-tider», har Popface ironisk nok kvittet seg med de mest støyete My Bloody Valentine/Dinosaur Jr.-referansene som har kjennetegnet bandet tidligere, og gått soft.

- Vi har både blitt klarere og roligere. Jeg vil gjerne kunne høre gjennom et helt album uten å måtte skippe forbi enkeltlåter fordi lydkvaliteten er flau. Men vi er fortsatt beinharde live, sier vokalist og låtskriver Frode Johannesen.

Popface har et knippe «die hard-fans» i hjembyen, noen trofaste platekjøpere i resten av landet og et fåtall i Japan (som seg hør og bør). Det blir det likevel ikke store pengene av.


- Finnes det en grense for hvor lenge man kan holde et band i live på dagjobber?

- Faren min lurer på hvor det blir av penga. Han er veldig ivrig på at vi skal gå over til mer Vikingarna-basert musikk, ler Frode.

POPTRYNER: Popface er frontfigur Frode Johannesen (f.v.) , Geir Johannesen, Michael Vince og den nye perkusjonisten Chris Hansen. Foto: Frank Karlsen
POPTRYNER: Popface er frontfigur Frode Johannesen (f.v.) , Geir Johannesen, Michael Vince og den nye perkusjonisten Chris Hansen. Foto: Frank Karlsen Vis mer


- Men vi mener selv at vi har har laget en plate som kan slå an hvor som helst, sier Gaute
.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling