Sugne på suksess

Sliterne i Popface har holdt på i 14 år uten å tjene en krone, men mener likevel de har det som skal til for å slå gjennom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stavangerbandet har blant annet utgivelser på indie-selskapene No Guitar Star (Joakim Haugland) og Trust Me Records (Marit Karlsen) bak seg. Nå har siddisene endelig fått platekontrakt på hjemmebane med selskapet Checkpoint Charlie Audio Productions, som fra før av huser bysbarna Thomas Dybdahl og Helldorado.

Albumet «Eleven Pieces Of A Broken Heart» har tatt nesten to år å spille inn.

- Jeg tror det er lettere å følge oss opp nå når vi er på et lokalt selskap, sier trommeslager Gaute Johannesen.

I disse «Serena Maneesh-tider», har Popface ironisk nok kvittet seg med de mest støyete My Bloody Valentine/Dinosaur Jr.-referansene som har kjennetegnet bandet tidligere, og gått soft.

- Vi har både blitt klarere og roligere. Jeg vil gjerne kunne høre gjennom et helt album uten å måtte skippe forbi enkeltlåter fordi lydkvaliteten er flau. Men vi er fortsatt beinharde live, sier vokalist og låtskriver Frode Johannesen.

Popface har et knippe «die hard-fans» i hjembyen, noen trofaste platekjøpere i resten av landet og et fåtall i Japan (som seg hør og bør). Det blir det likevel ikke store pengene av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer