FILMSLAKT: «Suicide Squad»-fansen slår tilbake mot dårlige kritikker, og har startet en kampanje for å stenge nettstedet Rotten Tomatoes. Her er Jared Leto i rollen som Jokeren.  Foto: Warner Bros
FILMSLAKT: «Suicide Squad»-fansen slår tilbake mot dårlige kritikker, og har startet en kampanje for å stenge nettstedet Rotten Tomatoes. Her er Jared Leto i rollen som Jokeren. Foto: Warner BrosVis mer

«Suicide Squad»-fansen i harnisk etter den heftige slakten

Vil stenge nettside.

(Dagbladet): Storfilmen «Suicide Squad» fikk svært dårlige kritikker etter premieren denne uka. Flere store publikasjoner trillet enere på tærningen, og mente filmen var hesblesende og at spennende karakterer ikke kom til sin rett.

Nå tar fansen affære, og har startet en underskriftskampanje for å stenge nettstedet Rotten Tomatoes, det skriver The Huffington Post.

De dårlige anmeldelsene har nemlig gitt antisuperhelt-filmen en uttelling på (i skrivende stund) bare 31 prosent på nettstedet. Høyeste score er 100 prosent.

Rotten Tomatoes er kjent for å rangere filmer etter hvor mange råtne tomater de fortjener.

Lojale fans

Til gjengjeld skriver de også at hele 98 prosent ønsker å se filmen.

«Suicide Squad» har mange dedikerte fans. Det viser også underskriftskampanjen, der over 17 000 har signert siden den ble startet tirsdag.

Abdullah Saleh, en 22-årig student fra Alexandria i Egypt, står bak kampanjen. Han fortalte til Reuters, at han mener det er et gjennomgående mønster at anmeldere gir filmer i DC Extended-universet dårlige karakterer.

Saleh fortalte videre at han innså at det ikke var mulig å faktisk stenge nettstedet, men at han med aksjonen ønsket å sende en beskjed til kritikerne om at fansen ikke var enig med dem.

Forsvarte seg selv

Også filmens regissør David Ayer har vært ute og forsvart filmen. Onsdag skrev han på Twitter at han elsket filmen, og at å lage den har vært den beste opplevelsen i hans liv.

Ayer har tidligere regissert filmer som «Fury» og «Sabotage». Hans kommende film «Bright», som for øyeblikket er i etterarbeidsfasen, har skuespillere som svenske Noomi Rapace og igjen Will Smith på rollelista.

Skuespillerne i «Suicide Squad» har også uttalt at de hadde det gøy under innspilling. Jared Leto, som har rollen som «the joker», gikk metodisk til verks og var i rolle det meste av tiden.

Tatoverte hverandre

Margot Robbie, som spiller karakteren Harley Quinn, hentet fram tatoveringsnålen i ledige stunder på settet. Flere av de andre skuespillerne ble hennes lerret under innspillingen.

- Hun tatoverte mine tær, og jeg tatoverte hennes, fortalte Cara Delevigne til ET.

Will Smith på sin side, ville ikke være med på leken.

- Jeg er en voksen mann, Margot kommer hoppende inn med sin 24-årige glans og sier; folkens jeg har en tatoveringspistol la oss alle ta tatoveringer, forteller Smith.

- Og jeg bare, nei det skal vi ikke!, sa Smith.

SE TRAILEREN: «Suicide Squad» er kinoaktuell. Vis mer