Sukkersjokk

Marte Wulffs søtladne debutplate kom akkurat idet vi var lei av julegodteriet.

CD: ... Og der startet det jentespekkede musikkåret 2006. Med nytt år følger nye nyttårsløfter, og hvis du er en av dem som synes at et godt gammeldags godteløfte er en god idé for 2006, er det kanskje lurt å holde seg unna Marte Wulffs debutplate «Jacket». Kristiansandjenta, som også er medlem av kjæresten Thom Hells The Love Connection, skriver sukkerspinninnhyllet, pianofokusert og sekstitallsinspirert singer/songwriter-pop. I tillegg har hun en behagelig og Tori Amos-klingende stemme, som hun på «Jacket» krydrer med litt Nina Persson-aktig vokalnaivisme.

EskapismeIkke så veldig originalt, med andre ord. Singelen «Run» er en sjarmerende og helt streit poplåt, som løftes av eskapistiske cellosekvenser. På samme måte er Cubus-reklamelåta «Carousel» en tivolibarnslig og yndig hyllest til forelskelsessurrealismen. Det er pent og pyntelig, men dessverre også tamt og tekkelig. Anonymt

Det som mangler, er rett og slett edge . Hvis man skal lykkes med lavmælt og spinkel ungpikepop må man ha vanvittig gode låter, og det er det dessverre ikke så mange av på «Jacket». Riktignok viser Marte tidvis gode takter til noe som kunne blitt interessante spor, som på den Jane Austen-dramatiske «Lady» , men hun er så opptatt av at det skal bli pent og søtt at hun glemmer at det også burde være spennende. Det er ikke alt som blir bedre av å bli dyppet i knekk. Og er det virkelig meningen at det skal skurre slik i refrengene til «Lady»? «Jacket» slippes førstkommende mandag .