Sukkersøt raseblanding film

Disney-konsernets lass med kunstige søtningsstoffer bidrar bare til å tildekke.

Inne i dette nokså sukkersøte Hollywood-produktet om den historiske suksessen til USAs første raseblandete fotballag, ligger en sterk og viktig film som skriker etter å få komme ut.

Rutinerte Denzel Washington legger hele sin tyngde i rollen som fotballtreneren Herman Boone, som mot alle odds på tidlig 70-tall skapte det uovervinnelige skolelaget «Titans», fra Alexandria, Virginia.

Dessverre druknes mye av det åpenbart fortsatt brennbare stoffet i tradisjonell Hollywood-eskapisme.

Her er det mye tunge feler, pauker og skarptrommer, mye sirup og kandis og fargemettede bilder, riktignok med uklanderlig fototeknisk kvalitet fra veteranfotografen Philippe Rousselot.

Vi skimter kloa til den unge New York-regissøren Boaz Yakin, som fikk sitt gjennombrudd med «Fresh» i 1994. Innimellom er det mye godt skuespilleri, mange fine biroller og mange gode situasjoner. Men her har tydeligvis produsentene stått over regissøren med pisken og krevd absolutt salgbarhet. Det blir dollar av slikt.

Disney lanserte «Remember the Titans» som en familiefilm om fotball, og en sterk Oscar-kandidat. Noen Oscar ble det ikke, det vet vi nå.

Disney-konsernets lass med kunstige søtningsstoffer bidrar bare til å tildekke, og svekke styrken i den historien som utgjør den egentlig kjernen i filmen. Var det noen mening i det?

<B>IDRETTSLEGENDER:</B> Will Patton og Denzel Washington i «Titans».