Sukkersøtt

«Livet er en schlager» ter seg ikke stort annerledes enn de sukkersøte Grand Prix-låtene den trallende husmor Mona gir seg hen til i denne romantiske komedien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Men danske Susanne Biers svenske produksjon er likevel en sjarmerende liten hjertestyrker for alle med behov for søt føde, og hvem har ikke det iblant? Dette mye takket være den høyst vitale Helena Bergström.

I bare trusene

Hun er firebarnsmoren som har døpt sine barn etter Carola og andre svenske listeplagere, med arbeidsløs mann (Thomas Hanzon) - han er så arbeidsløs at han nærmest bor i bare trusene - og med en hemmelig drøm om å synge i Grand Prix. Anledningen kommer fortere enn svint, ettersom cerebral parese-rammede David (Jonas Karlsson) viser seg å være et musikalsk vidunder.

Mona sender inn en av sangene hans til konkurransen og vips! Hun blir kjendis raskere enn en GP-jury kan si «Norway, zero points».

Velspillende

Denne naive, eiegode figur gir Bergström seg helhjertet og humoristisk i kast med, godt hjulpet av et velspillende lag - blant dem Björn Kjellman som aidssyk transvestittbror. Men olali-lali, som det heter i sangen, hans Candy er også en av disse velkjente manusoppfinnelsene hvis funksjon vi med usvikelig sikkerhet kjenner i likhet med hans utvikling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer