Sukkersuksess

Basert på den 45 år gamle filmsuksessen «Some Like It Hot» med Marilyn Monroe, Tony Curtis og Jack Lemmon danser musikalversjonen «Sugar» støtt på egne smekre bein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MUSIKAL: På Bergen-scenen nå er utgangspunktet for instruktør Ivar Tindberg og koreograf Jonas Digerud det aller beste: Line Verndals tolkning av unge Sugar Kane. Søt og sexy, ja da.

Men Verndal spiller ut hennes sårbarhet og livslyst, Sugar er den som alltid sitter igjen med pinnen i stedet for kjærligheten.

Sødme og alvor

Når hun skildres som her med både sødme og alvor midt i hurlumheien, får hele musikalen et menneskelig midtpunkt. Verndals Sugar kommer under huden både på makeup-, push-up- og pin-up-fasaden, og hennes spill legger premissene.

Sterke motspillere har hun i Geir Kvarme og Bjørn Willberg Andersen i de to svære dobbeltrollene som henholdsvis Jerry og Joe. To arbeidsløse musikere som på desperat flukt fra gangstermafiaen (ledet med jernhånd og is-smil av en strålende Even Lynne som Spatz Palazzo), ifører seg kvinneklær og finner dekning i dameorkestret til Sweet Sue. Sue for øvrig tørrvittig utlevert av Ragnhild Gudbrandsen.

Kvarme og Andersens overdådige dobbeltspill er en fryd fra første øyeblikk.

Med høyhælt maskulin humor får de salen i ekstase, men samtidig korrigeres galskapen av deres kjærlighet og omsorg for Sugar. Et toppnummer som «Gjøre det for Sugar» blir en nydelig kontrast til brutaliteten i miljøet. Fordi det ikke blir sentimentalt, men vokser fram av hjertelag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer