Suksess for Søndag

Dagbladets nye søndagsutgave er en formidabel suksess. Nærmere 200000 mennesker sikret seg et eksemplar av den første utgaven.

- Mellom 190000 og 200000 mennesker kjøpte vår nye søndagspakke. Sist søndag var salgsmessig den beste vi har opplevd på over fire år, forteller sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen.

- Og de neste utgavene blir bare bedre. Nå har vi fått på plass staben på 12 dyktige personer og vi har økt sidetallet på det nye søndagsmagasinet fra 40 til 48 sider. Kvaliteten kommer bare til å bli bedre framover, lover prosjektleder Grete Sivertsen.

Fantastisk velkomst

Arenaen for søndagsmagasinet er hjem og fritid, og de gode salgstallene tyder på at det er en riktig antakelse at søndag er dagen folk har tid til å fordype seg i lesestoff om slike temaer.

- Men innføringen av et søndagsmagasin betyr også at det blir bedre plass i hovedavisa til nyheter og reportasjer. Totalt sett kan vi nå tilby leserne en mye bedre avispakke på søndager, sier Eriksen, som også er overrasket over den positive mottakelsen.

- Jeg hadde kanskje drømt og håpet, men dette overgår alle forventninger, sier han. Kulturredaktør Hege Duckert er enig.

- Jeg er helt stum, dette er en fantastisk velkomst. Den aller første utgaven av et nytt produkt er alltid litt nervøs, så det er veldig inspirerende at så mange mennesker er interessert i å se hva vi har laget, sier Duckert.

Positive reaksjoner

Men det er ikke bare leserne som liker Søndag. Annonsemarkedet har også reagert positivt.

- Mediebransjen generelt har tro på Søndag. Vi har fått en strålende start og gleder oss til fortsettelsen, sier Sivertsen.

Dørsalg og nye utsalgssteder skal også være med på å øke tilgjengeligheten for Dagbladets søndagsutgave.

- Nå gjelder det å innfri alle forventningene, og det tror jeg vi skal klare. Vi lover å lage et produkt leserne blir fornøyd med, sier Sivertsen.

RIKTIG SATSING: Kulturredaktør Hege Duckert (t.v.), prosjektleder for Søndag Grete Sivertsen og sjef-redaktør Thor Gjermund Eriksen er overveldet over den gode mottakelsen som er blitt Dagbladets nye søndagsmagasin til del.