Suksess i Afghanistan

Alle medieoppslagene om nederlag i Afghanistan bidrar til å tegne et unyansert bilde av landet.

LEDER:Dagbladets leder 8.august. Faksimile.
LEDER:Dagbladets leder 8.august. Faksimile. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kunne 8. august melde at gjenoppbygging av Afghanistan har kostet amerikanske skattebetalere beløp sammenliknbare med Marshall-hjelpen i Europa etter 2. verdenskrig. Jeg er enig i at innsatsen i Afghanistan må evalueres, men Dagbladet bør passe seg for svartmaling.

Afghanistan er norgeshistoriens største utenlandsinvestering tatt blod, penger og folkelig motstand i betraktning. Stadig rapportering om økende vold, frodige opiumsåkre og et skjørt demokrati stiller spørsmål ved investeringen.

Alle medieoppslagene om nederlag i Afghanistan bidrar imidlertid til å tegne et unyansert bilde av landet. Det finnes nemlig mange små seire i Afghanistan som aldri når riksmediene.

Høsten 2013 jobbet jeg som militærlege i Afghanistan gjennom den norske politirådgivningsenheten Norwegian Police Advisory Team (NOR PAT).

Jeg støttet det lokale politihelsevesenet i Mazar-e Sharif. Den norske innsatsen ga en klar økning i førstehjelpsferdigheter og -utrustning blant politiet i Mazar-e Sharif. Vi bidro også til å gjøre politiet mer robust i møtet med vold og kriminalitet i byen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer