Suksess i Sverige

Nå kommer Unni Lindell og Mark Levengood ut med ei ny bok om barns syn på verden og universet. Den forrige ble en braksuksess.

Den forrige boka, «Gamle damer legger ikke egg» ble en braksuksess; den solgte nesten 500000 eksemplarer og havnet på en sjetteplass på den amerikanske bestselgerlista.

I den boka svarte barn blant annet på spørsmål om gamle damer, hvordan det var før og hvordan barn blir til.

- Det var en heldig bok, og både Mark og jeg ble millionærer på den, sier Unni Lindell.

Nøyaktig hvor mange millioner vil hun ikke avsløre.

Bibelen

Den nye boka, «Gud som haver barna kjær, har du noen ull?» slippes i Sverige i midten av juni.

Samlingen er en slags geografisk betraktning fra barns synsvinkel og handler om familien, Sverige, verden, universet og Gud.

- Det er fantastisk å jobbe med barn og å høre hva slags syn de egentlig har på sitt land og på mennesker fra andre steder - men aller morsomst er det når vi prater om emner fra Bibelen, sier Unni.

- Min personlige favoritt er når jeg spør sjuårige Maria om hvem Kristus er og hun svarer «Navnet Kristus er ikke så moderne lenger. Nesten ingen heter det. Selv vet jeg bare om én: Kristus Sjögren».

430 tanker

Unni Lindell og Mark Levengood har intervjuet flere hundre barn i sitt arbeid med boka. Resultatet blir 430 tanker og betraktninger.

- Denne boka blir bedre enn den forrige siden den er mer gjennomarbeidet. Det fins sikkert noen som vil kjøpe den, sier Unni Lindell.

SUKSESS I SVERIGE: Unni Lindell gjør det skarpt hos grannarna. Sammen med Mark Levengood arbeider hun med ei ny bok med barns betraktninger. I Norge har Lindell gitt ut ti tilsvarende bøker.