Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Suksess i USA, fiasko i Norge

Universitetsforlaget satser nå på fagbøker i e-bokformat. Satsning på skjønnlitteratur har imidlertid ikke blitt noen sukess i Norge. I USA opplever man det motsatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er først i Norge med fagbøker i e-bokformat, sier forlagsdirektør Laila Stange.

I samarbeid med Andersen Consulting lanserer Universitetsforlaget denne nyvinningen i løpet av høsten, når sikkerhetsproblemene i systemet er løst, skriver Aftenposten.

Norsk e-bokfiasko

Tidligere denne uka meldte NRK Kulturnytt at Aschehoug og Norlis satsning på e-boka for skjønnlitteratur ikke har vært noen suksess. Pakken med en håndholdt Hewlett Packard-PC, fire romaner og en novellesamling er til nå bare solgt i 30 eksemplarer.

Tingenes tilstand er bedre i USA. Mandag la en rekke amerikanske e-bokhandlere fram høye salgstall i teknologimagasinet Wired.

400 prosent økning

Forlagssjef Susan Bodendorfer i e-bokhandelen Wordbeams har opplevd en økning på 50 til 60 prosent i salget bare de to siste ukene. Og www.ebooksonthe.net, den første bokklubben for e-bøker, selger for tiden 400 prosent flere e-bøker enn i januar i år.

Microsoft bak nettbokhandel

Barnes & Noble lanserte fagbøker for e-bok i forrige uke i USA. Den amerikanske bokhandel-giganten åpnet 9. august en nettbokhandel kun beregnet på e-bøker. En annen gigant, Microsoft, er B&Ns samarbeidspartner i bokhandelprosjektet.

Microsoft har utviklet programvaren Microsoft Reader og ClearType-teknologien, som skal gjøre skriften på en LCD-skjerm blir lettere å lese og likne på en vanlig bokside. Programvaren kan lases ned gratis til håndholdt og bærbar PC.