Suksess med «Cabaret»

Marit A. Andreassen (34) har femti forestillinger igjen med «Cabaret» på Oslo Nye Teater, og begynner i dag innspillingen av nye episoder i NRK-serien «nr. 13».

- Er det fremdeles like moro med «Cabaret» etter 53 forestillinger?

- Det er først og fremst arbeid hver kveld, men det er klart det er artig. Vi har spilt hele romjula og hatt fulle hus, og det er gøy. Men det er også slitsomt å forsvare de gode kritikkene vi har fått hver eneste kveld.

- Og i tillegg til dette blir det tv-innspilling for deg?

- Ja, det blir innspilling hver dag på dagtid fra i dag og fram til i mai. Vi skal spille inn 13 nye episoder av serien i NRK. Akkurat nå sitter jeg og leser manuset til to episoder av «nr. 13».

- Blir du ikke sliten av all jobbingen?

- Det tar på kreftene å synge hver kveld. Man blir utslitt i stemmen og halsen. Akkurat nå har jeg 38,4 i feber, og det er mer sykdom i leiren, så det er hardt. Men jeg går på scenen likevel. Så mye annet enn jobb har jeg ikke tid til. Det går i ett, og det føles av og til som om jeg er på en slags soning.

- Hvor trives du best, på teaterscenen eller foran TV-kamera?

- Jeg kan egentlig ikke si hva jeg liker best. Teater er veldig sårbart, og krever mest. På TV kan man gjøre flere opptak og velge det beste. Det er ikke mulig å spole tilbake replikker som blir sagt på teateret. Dessverre. Men det er egentlig umulig å sammenlikne to så ulike medier.

- Og etter «Cabaret» venter ny jobb på Nationaltheatret?

- Ja, men det blir en pause fra teater fra slutten av mars til mai. Det trengs, tror jeg. Hva jeg skal inn i på National vet jeg ikke enda. Jeg skyver det litt foran meg foreløpig.

«Cabaret»: Marit A. Andreassen har høstet gode kritikker i rollen som Sally Bowles i «Cabaret», og skal fortsatt glede publikum med femti forestillinger.