Suksess uten kontrakt

Musikken til Elverums-bandet Katthult spres nå på 250000 CD-plater, uten at bandet har platekontrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Katthult har ikke feiret ettårsdag ennå, men det store Internett-selskapet mp3.com sender i disse dager ut en kvart million CD-er som bandet medvirker på.

- Amerikanske tenåringsjenter sender oss e-post og forteller om at de begynner å grine når de hører på musikken. Det er gøy, sier en fornøyd vokalist Aud Ingebjørg Barstad (24) i Katthult.

Takket nei

Internett-selskapet har valgt ut 100 av 67000 artister og band som har lagt ut sin musikk på mp3.com. Lørdag spilte Norges største Internett-band sin akustiske pop med folkemusikkinnslag på Norwegian Woods hovedscene. Gitarist Bjørn Barstad snakket om musikk på nett da platebransjen møttes på Bylarm i år. Etterpå meldte seks forskjellige plateselskaper sin interesse, uten å få Katthult på kroken.

Tjener null

- Selskapene er blitt så høye på pæra, og hører ikke på demoene som band sender inn. Men på Internett har hver enkelt lytter mulighet til å dømme. Jeg kaller det for direkte demokrati. Det går an å slå seg fram uten kontrakt, sier Aud, som likevel kan fortelle at Katthult er i forhandlinger med et svensk selskap. Bandet tjener nemlig ikke et rødt øre på Internett-CD-ene, og ønsker å få noe mer tilbake enn bare markedsføring. Heller ikke Internett-selskapet tar betalt for platene.<

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer