Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Suksess uten kontrakt

Musikken til Elverums-bandet Katthult spres nå på 250000 CD-plater, uten at bandet har platekontrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Katthult har ikke feiret ettårsdag ennå, men det store Internett-selskapet mp3.com sender i disse dager ut en kvart million CD-er som bandet medvirker på.

- Amerikanske tenåringsjenter sender oss e-post og forteller om at de begynner å grine når de hører på musikken. Det er gøy, sier en fornøyd vokalist Aud Ingebjørg Barstad (24) i Katthult.

Takket nei

Internett-selskapet har valgt ut 100 av 67000 artister og band som har lagt ut sin musikk på mp3.com. Lørdag spilte Norges største Internett-band sin akustiske pop med folkemusikkinnslag på Norwegian Woods hovedscene. Gitarist Bjørn Barstad snakket om musikk på nett da platebransjen møttes på Bylarm i år. Etterpå meldte seks forskjellige plateselskaper sin interesse, uten å få Katthult på kroken.

Tjener null

- Selskapene er blitt så høye på pæra, og hører ikke på demoene som band sender inn. Men på Internett har hver enkelt lytter mulighet til å dømme. Jeg kaller det for direkte demokrati. Det går an å slå seg fram uten kontrakt, sier Aud, som likevel kan fortelle at Katthult er i forhandlinger med et svensk selskap. Bandet tjener nemlig ikke et rødt øre på Internett-CD-ene, og ønsker å få noe mer tilbake enn bare markedsføring. Heller ikke Internett-selskapet tar betalt for platene.<

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!